Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Έκκληση για το τέλος του δομικού ρατσισμού
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Έκκληση για το τέλος του δομικού ρατσισμού

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Έκκληση για το τέλος του δομικού ρατσισμού

Τι δήλωσαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους;

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στην εφημερίδα Evening Standard, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle απηύθυναν έκκληση για να μπει τέλος στο «δομικό ρατσισμό».

Συγκεκριμένα ο Harry δήλωσε πως η Βρετανία θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο μέρος, εάν οι λευκοί άνθρωποι κατανοούσαν καλύτερα εκείνους «με διαφορετικό χρώμα δέρματος».

«Όσο υπάρχει ο δομικός ρατσισμός, θα υπάρχουν γενιές νέων ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που δεν θα ξεκινούν τις ζωές τους με την ίδια ισότητα ευκαιριών όπως οι λευκοί συνομήλικοί τους», έγραψε το ζευγάρι σε ένα άρθρο για την εφημερίδα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έχουν τοποθετηθεί αρκετές φορές σε φυλετικά ζητήματα, από τότε που απαρνήθηκαν τους ρόλους τους ως εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας στα τέλη Μαρτίου και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Ο 36χρονος Harry σημείωσε, στη συνέντευξή του στην Evening Standard, ότι ευαισθητοποιήθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι και άλλες εθνικές μειονότητες από τότε που γνώρισε τη Meghan, ο πατέρας της οποίας είναι λευκός και η μητέρα της Αφροαμερικανίδα.

«Δεν είχα επίγνωση για τα τόσα πολλά θέματα και προβλήματα (αντιμετωπίζουν) εντός της Βρετανίας και επίσης παγκοσμίως. Νόμιζα πως είχα, αλλά δεν είχα. Το θέμα δεν είναι να δείχνουμε κάποιους με το δάκτυλο, δεν είναι να επιρρίπτουμε ευθύνες. Θα είμαι ο πρώτος που θα το πω, ξανά, το θέμα είναι να γνωρίζουμε», εξηγεί.

Εντούτοις, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δέχονται επικρίσεις από βρετανικά ΜΜΕ ότι δεν σέβονται την παράδοση που θέλει τη βασιλική οικογένεια να μην σχολιάζει πολιτικά ζητήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το ζεύγος προέτρεψε τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τον Harry να λέει πως είναι «ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τα λόγια μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο».