Πρίγκιπας Harry: Ούτε στεφάνι δεν του επιτρέπεται πλέον στις επίσημες τελετές της Βρετανίας
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry: Ούτε στεφάνι δεν του επιτρέπεται πλέον στις επίσημες τελετές της Βρετανίας

Πρίγκιπας Harry: Ούτε στεφάνι δεν του επιτρέπεται πλέον στις επίσημες τελετές της Βρετανίας

Έφαγε... βασιλική «πόρτα»

Πόρτα -κατά το κοινώς λεγόμενο- έφαγε ο Δούκας του Sussex, Harry, σε μία από τις σημαντικότερες αργίες-μέρες μνήμης για τη Μεγάλη Βρετανία, την Remebrance Sunday, κατά την οποία εορτάζεται η συμβολή στρατιωτικών και γυναικών στρατιωτών και πολιτών της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σε μεταγενέστερες συγκρούσεις.

Η μνήμη των νεκρών τιμάται παραδοσιακά από όλη τη βασιλική οικογένεια, προεξάρχουσας της Βασίλισσας Ελισάβετ, με κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Whitehall στο κεντρικό Λονδίνο.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που ο Πρίγκιπας Harry απουσίαζε, αφού εδώ και έναν χρόνο έχει επιλέξει να απεκδυθεί του βασιλικού του ρόλου και να ζήσει στις ΗΠΑ με τη Meghan Markle και τον γιο του.

Αυτό όμως που δεν περίμενε είναι ότι το Buckingham θα αρνούνταν να του παραχωρήσει άδεια να κατατεθεί εκ μέρους του στεφάνι στην τελετή, λόγω του ότι εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και άρα δεν εκπροσωπεί πλέον τη Μοναρχία, σημάδι του ότι μεγαλώνει το χάος ανάμεσα σε εκείνον και τη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τους κυριακάτικους Times, η Βασίλισσα δεν ενημερώθηκε για την επιθυμία του εγγονού της ενώ ο ίδιος δηλώνει «βαθύτατα λυπημένος».

Ο Harry κατέθεσε το πρώτο του στεφάνι στο Κενοτάφιο το 2009 σε ηλικία 25 ετών έχοντας υπηρετήσει επί δέκα χρόνια και ο ίδιος τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.

Η βασιλική οικογένεια πάντως, φορώντας μαύρα ρούχα και με τις χαρακτηριστικές παπαρούνες στο πέτο, παρακολούθησε την τελετή από το μπαλκόνι του Foreign Office, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας τόσο ο Πρίγκιπας Κάρολος όσο και ο Δούκας του Cambridge αλλά και η Πριγκίπισσα Άννα ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον όσο και άλλοι Βρετανοί πρωθυπουργοί.