Queer as folk: Έρχεται νέα διασκευή της σειράς
Κόσμος

Queer as folk: Έρχεται νέα διασκευή της σειράς

Queer as folk: Έρχεται νέα διασκευή της σειράς

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον – αυτό των τηλεοπτικών σειρών – έρχεται να προστεθεί η διασκευή της σειράς Queer as folk. Ο δημιουργός της πρωτότυπης σειράς RussellT. Davies θα είναι επικεφαλής του νέου project ως αποκλειστικός παραγωγός, ενώ ο Stephen Dunn θα αναλάβει το σενάριο και την σκηνοθεσία.

Η πρωτότυπη σειρά προβλήθηκε για μόλις 10 επεισόδια, από το 1999 έως το 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρωταγωνιστές ήταν οι: Aidan Gillen, Charlie Hunnam και Craig Kelly, υποδυόμενοι 3 gay άντρες που ζούσαν στην πόλη του Manchester. Η εφημερίδα Guardian συμπεριέλαβε τη σειρά μεταξύ των 50 καλύτερων στη Βρετανία, όλων των εποχών και συγκεκριμένα στο νούμερο 13.

Η αμερικανική version

To 2000 έγινε αμερικάνικη διασκευή της σειράς η οποία προβλήθηκε από το καναδικό συνδρομητικό κανάλι Showcase. Η βρετανική ιδέα έδωσε το έναυσμα για ένα σίριαλ που στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές. Η σειρά διαδραματιζόταν στο Pittsburgh των ΗΠΑ και διήρκεσε 5 σεζόν. Πρόκειται για την πρώτη δραματική σειρά που παρουσίαζε τις ζωές ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στην αμερικανική τηλεόραση. Ως εκ τούτου, η αμερικανική version του Queer as folk, υπήρξε και η πρώτη με σκηνές ερωτικού περιεχομένου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην αμερικανική τηλεόραση.

Στην νέα εκδοχή της σειράς, όλοι οι χαρακτήρες θα είναι καινούριοι, σε νέα τοποθεσία. Θα είναι μια αποτύπωση της πρωτότυπης βρετανικής σειράς η οποία θα εστιάζει σε μια παρέα ανθρώπων που βγαίνουν σε club και βρίσκουν υποστήριξη στην gay κοινότητα, μετά από μία τραγωδία.