Ridley Scott: Επιστρατεύθηκε για το διαφημιστικό της Turkish Airlines
Κόσμος

Ridley Scott: Επιστρατεύθηκε για το διαφημιστικό της Turkish Airlines

Ridley Scott: Επιστρατεύθηκε για το διαφημιστικό της Turkish Airlines

Έχοντας βάλει στόχο να αποτελέσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, φιλοξενώντας 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, ο καινούριος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης και ο τουρκικός αερομεταφορέας, η Turkish Airlines προσέλαβαν τον γνωστό σκηνοθέτη Ridley Scott για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ.

Το σποτάκι που έπαιξε στο Super Bowl

Το σποτ ονομάζεται The Journey και παρουσιάστηκε στο περιθώριο του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Super Bowl, ένα από τα τηλεοπτικά προγράμματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η Turkish Airlines είναι το πρώτο τουρκικό εμπορικό σήμα που διαφημίζεται στο Super Bowl.

Στη διαφημιστική ταινία μικρού μήκους εμφανίζεται μία πράκτορας μυστικών υπηρεσιών, η οποία φθάνει στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ νωρίτερα παρακολουθεί κρυφά μία επιβάτη σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης και στη συνέχεια επιβιβάζεται ξανά σε αεροπλάνο. Όπως είναι αναμενόμενο, η μικρού μήκους ταινία έχει αρκετά πλάνα στον αέρα.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα δυναμικό σκηνικό για την ιστορία, η οποία που φέρνει μαζί τους κύριους χαρακτήρες με ένα συναρπαστικό και θεαματικό τρόπο, όπως η Κωνσταντινούπολη έχει κάνει για πολλές γενιές», δήλωσε ο Βρετανός σκηνοθέτης για το making-of του σποτ.

Για την ιστορία, ο Ridley Scott είναι ο σκηνοθέτης που καθιερώθηκε για τις επικές του ταινίες όπως το Alien, το Blade Runner και το Hannibal.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ