Romain Grosjean: Το πρώτο του μήνυμα μετά το τρομακτικό ατύχημα στη F1
Κόσμος

Romain Grosjean: Το πρώτο του μήνυμα μετά το τρομακτικό ατύχημα στη F1

Romain Grosjean: Το πρώτο του μήνυμα μετά το τρομακτικό ατύχημα στη F1

Γλίτωσε στο παρά πέντε από φλεγόμενο όχημά του

Ένα τρομακτικό ατύχημα στο χθεσινό Gran Prix του Μπαχρέιν κατέδειξε ότι κανονισμοί ασφαλείας τελικά σώζουν ζωές,

Αυτό έγινε στην περίπτωση του Γάλλου Romain Grosjean του οποίου το όχημα κόπηκε στα δύο και έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γάλλος «πιλότος» της Haas υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα, χάρη στο Halo- μια προστατευτική μπαριέρα μπροστά από το κόκπιτ- που έγινε υποχρεωτικό από τη FIA το 2018.

Ο ίδιος έστειλε το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο, ένα βίντεο στο οποίο λέει ότι είναι καλά ενώ παραδέχεται ότι το Halo του έσωσε τη ζωή.

«Είμαι ΟΚ, περίπου ΟΚ. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα. Δεν ήμουν υπέρ του Halo πριν από μερικά χρόνια, αλλά πιστεύω ότι ήταν το σπουδαιότερο πράγμα που έφεραν στη Formula 1 και χωρίς αυτό δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω σήμερα» είπε μεταξύ άλλων δείχνοντας τα καμμένα χέρια του.

Σε δεύτερη ανάρτησή του ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Τα βίντεο από τον αγώνα δείχνουν πόσο φρικτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του οδηγού αυτού αν καθυστερούσε έστω και δευτερόλεπτα να βγει από το όχημά του.

https://twitter.com/F1tutkumuz/status/1333056156156243970?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1333056156156243970%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fsport%2F304685%2Fsovaro-atyxima-sti-formula-1-o-pilotos-gkrozan-vgike-zontanos-mesa-apo-tis-floges-vinteo

Τελικά κατάφερε να βγει, να του παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.