Terence Wilson: Πέθανε o Astro, το ιδρυτικό μέλος των UB40
Κόσμος

Terence Wilson: Πέθανε o Astro, το ιδρυτικό μέλος των UB40

Terence Wilson: Πέθανε o Astro, το ιδρυτικό μέλος των UB40

Έφυγε από τους UB40 το 2013 για να συμμετάσχει στην αποσχισθείσα μπάντα UB40 featuring Ali Campbell and Astro

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο σταρ των UB40, Terence Wilson, ο οποίος ονομαζόταν Astro.

Το σημερινό συγκρότημα του Astro, οι UB40 Featuring Ali Campbell and Astro, επιβεβαίωσαν τα θλιβερά νέα με μια δήλωση στη σελίδα τους στο Twitter.

«Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, καθώς πρέπει να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Astro απεβίωσε σήμερα έπειτα από μια πολύ σύντομη ασθένεια. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος χωρίς εσένα», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Ένα μήνυμα αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό των UB40 στο Twitter.

«RIP ASTRO», έγραφε.

«Ακούσαμε απόψε, τη θλιβερή είδηση ​​ότι το πρώην μέλος του UB40, Terence Wilson, γνωστότερος ως Astro, πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο μουσικός ήταν ιδρυτικό μέλος των UB40, του ρέγκε – ποπ γκρουπ του Μπέρμιγχαμ το 1979, παραμένοντας στη σύνθεση του μέχρι το 2013. Αργότερα σχημάτισε μια νέα εκδοχή του συγκροτήματος με τους Ali Campbell και Mickey Virtue, τους UB40 Featuring Ali Campbell and Astro.

Ο Mickey αποχώρησε από το γκρουπ το 2018 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ A Real Labor Of Love.

Ο Astro και ο Ali συνέχισαν πραγματοποιώντας μια σειρά από περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι, την Αυστραλία καθώς και τη Νέα Ζηλανδία.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το συγκρότημα των Astro πραγματοποίησε μια ειδική διαδικτυακή συναυλία, όπου ερμήνευσαν ολόκληρο το άλμπουμ των UB40 του 1980, Signing Off.