Thalia: Αποκάλυψε την ασθένεια που την ταλαιπωρεί
Κόσμος

Thalia: Αποκάλυψε την ασθένεια που την ταλαιπωρεί

Thalia: Αποκάλυψε την ασθένεια που την ταλαιπωρεί

Από τι πάσχει η "Μαρία της γειτονιάς";

Η Thalia αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα στα 90s ως η “Μαριμάρ” από τη μεξικάνικη σειρά “Μαρία της γειτονιάς”.

Είναι από τις πιο δημοφιλείς Μεξικανές καλλιτέχνιδες με αξιοσημείωτη διεθνή καριέρα.

Αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί και για τον τρόπο που επηρεάζει την καθημερινότητά της. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο Lyme, ενώ περιέγραψε τον καθημερινό Γολγοθά που “ανεβαίνει” με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει:

“Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι κάθε πρωί ξυπνάω με πόνο που απλώνεται σε όλο το σώμα μου. Είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τη διάθεση, το χαρακτήρα μου. Η πειθαρχία είναι ο καλύτερος μου φίλος, μαζί με τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Διατηρώντας θετική στάση, μπορώ να επιβιώνω”.

Τη “μάχη” τους με τη νόσο του Lyme έχουν δημοσιοποιήσει και άλλοι celebrities, όπως ο Justin Bieber η Avril Lavigne, η Bella Hadid, ο αδερφός της, Anwar και η μητέρα της, Yolanda.

Τι είναι η νόσος του Lyme;

Η Βορρελίωση ή Νόσος του Lyme, είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus και τα συμπτώματα ποικίλλουν, περιλαμβάνοντας συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εμφανίζοντας  μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Ωστόσο, η καθιερωμένη διάγνωση και θεραπεία οδηγούν σε “προχωρημένη” βορρελίωση, η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.