Θλίψη στην παγκόσμια λογοτεχνία: Δεν τα κατάφερε ο Λουίς Σεπούλβεδα
Κόσμος

Θλίψη στην παγκόσμια λογοτεχνία: Δεν τα κατάφερε ο Λουίς Σεπούλβεδα

Θλίψη στην παγκόσμια λογοτεχνία: Δεν τα κατάφερε ο Λουίς Σεπούλβεδα

Έφυγε νικημένος από τον κορονοϊό

Δεν τα κατάφερε ο βραβευμένος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 70 ετών στην Ισπανία νικημένος από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος του.

“Ο συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα πέθανε στο Οβιέδο. Η ομάδα του Tusquets Editores εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλειά του”, γράφει ο ισπανικός εκδοτικός όμιλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο συγγραφέας εμφάνισε συμπτώματα του ιού στις 25 Φεβρουαρίου επιστρέφοντας από ένα φεστιβάλ στην Πορτογαλία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Oviedo στη Βόρεια Αστουρία όπου ζούσε για πάνω από 20 χρόνια.

Ήταν μάλιστα ένα από τα πρώτα κρούσματα του ιού που αναφέρθηκαν στη χώρα.

Στις 10 Μαρτίου οι εφημερίδες είχαν αναφέρει ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά από τότε και κατά παράκληση της οικογένειάς του δεν είχαν αναφερθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

“Γιατροί και νοσηλευτές έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη ζωή του. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και την οικογένειά του” έγραψε ο πρόεδρος της Αστουρίας, Adrian Barbon.

Γνωστός παγκοσμίως για το βιβλίο του “Ο γέρος που του άρεσε να διαβάζει ιστορίες αγάπης” ο Σεπούλβεδα εξορίστηκε από τη δικτατορία του Αουγκούστο Πινοτσέτ το1977 και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο προτού εγκατασταθεί στην Ισπανία.

Γεννημένος το 1949 στο Ovalle, νότια του Σαντιάγο έγινε από νεαρή ηλικία πολιτικός ακτιβιστής. Το 1973 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς και φυλακίστηκε για 2,5 χρόνια.

Τελικά με επέμβαση της Διεθνούς Αμνηστείας απελευθερώθηκε και εξορίστηκε.

Όπως παρατηρούν χρήστες του Twitter, δεν κατάφερε να τον κάμψει ο Πινοτσέτ αλλά τον νίκησε ο κορονοϊός.

Με στοιχεία από το AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ