ΤIME: Αντικατέστησε για πρώτη φορά στην εκατονταετή ιστορία του το λογότυπο του εξωφύλλου του
Κόσμος

ΤIME: Αντικατέστησε για πρώτη φορά στην εκατονταετή ιστορία του το λογότυπο του εξωφύλλου του

ΤIME: Αντικατέστησε για πρώτη φορά στην εκατονταετή ιστορία του το λογότυπο του εξωφύλλου του

Μία άκρως συμβολική κίνηση

Σε μια ιστορική απόφαση, το περιοδικό TIME αποφάσισε να αντικαταστήσει το χαρακτηριστικό λογότυπο του εξωφύλλου του με τη λέξη VOTE.

Το νέο τεύχος που θα κυκλοφορήσει -ηλεκτρονικά- παραμονή των αμερικανικών εκλογών απεικονίζει μία γυναίκα ασιατικής καταγωγής να φορά μαντήλι στο στόμα.

Όπως ανέφερε στο σχετικό του σημείωμα ο Edward Felsenthal Διευθυντής Σύνταξης και CEO του TIME «η χρονιά ήταν γεμάτη πόνο, δυσκολίες, χάος και απώλειες. Και όμως τα έθνη ανά τον κόσμο ξεκινούν την αναδόμησή τους από την πανδημία…. Λίγα γεγονότα θα διαμορφώσουν το μέλλον του κόσμου όσο το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Για να σηματοδοτήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή αποφασίσαμε για πρώτη φορά στην σχεδόν 100ετή ιστορία μας να αντικαταστήσουμε το λογότυπό μας στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης με την προστακτική για όλους του να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην ψήφο» αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι το περιοδικό παρέχει έναν οδηγό για το πώς να ψηφίσουν οι συνδρομητές με ασφάλεια.

«Βρισκόμαστε σε μια σπάνια στιγμή που θα διαχωρίσει το πριν από το μετά για τις γενιές. Είναι το είδος της στιγμής που οι αναγνώστες μας σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλον τον κόσμο πάντα στρέφοντας στο ΤΙΜΕ. Σας ευχαριστούμε που το κάνετε και τώρα» επισημαίνει.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι το TIME πλέον εκδίδεται μόνο ηλεκτρονικά μετά την απόφαση να αναστείλει την έντυπη έκδοσή του, πράγμα που μειώνει κατά πολύ το ρίσκο να πέσουν οι πωλήσεις του με μια τέτοια ριψοκίνδυνη παρέμβαση στο εξώφυλλό του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time) στις