Tori Spelling: Η εξομολόγηση για το bullying που δέχτηκε για την εμφάνισή της
Κόσμος

Tori Spelling: Η εξομολόγηση για το bullying που δέχτηκε για την εμφάνισή της

Tori Spelling: Η εξομολόγηση για το bullying που δέχτηκε για την εμφάνισή της

Την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο Beverly Hills

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η πρωταγωνίστρια του Beverly Hills 90210 μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η Tori Spelling μίλησε για το bullying που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της προβολής της σειράς και τα σχόλια που άκουγε για την εμφάνισή της.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε έγραψε: «Ο μπαμπάς μου μού έλεγε “τα μάτια σου είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου”. Δεν το ξέχασα ποτέ αυτό. Λόγω αυτής του της πεποίθησης σπάνια άφηνε τους ηθοποιούς του να φορούν γυαλιά επί σκηνής. Πίστευε ότι τα μάτια αντικατοπτρίζουν τα πάντα. Όλα τα συναισθήματα.

Αυτό το έχω κάνει πλέον μότο στη ζωή μου. Πάντα κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια. Κρατάω το βλέμμα τους πάντα. Ποτέ δεν κοιτάζω μακριά. Δίδαξα λοιπόν στα παιδιά μου να δείχνουν πάντα στους ανθρώπους σεβασμό και να τους κοιτάζουν στα μάτια όταν τους μιλούν.

Συνήθιζα να μισώ τα μάτια μου. Όταν ξεκίνησα να παίζω στο 90210 στα 16 μου χρόνια δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση. Τότε τα trolls του internet (ναι, υπήρχαν και τότε!) με αποκαλούσαν βάτραχο και γουρλομάτα. Το να αντιμετωπίζω αυτά τα σχόλια, στα χρόνια που σε διαμορφώνουν, ήταν αρκετά δύσκολο.

Πέρασα χρόνια ικετεύοντας τους make up artist στις εκπομπές και τις ταινίες να κάνουν τα πάντα για να φαίνονται τα μάτια μου πιο μικρά. Έκλαιγα για την εικόνα μου στην καρέκλα των μακιγιέζ.

Δεν συνειδητοποίησα το πλεονέκτημα των ματιών μου μέχρι τη στιγμή που έκανα το Scream 2 και το εξώφυλλο των Rolling Stone, αναπαράγοντας την εικονική σκηνή του ντους από το Psycho. Τα μάτια μου ευθύνονταν για αυτές τις εικόνες. Εξέφρασα τα συναισθήματα της ψυχής μου σε αυτή τη φωτογραφία.

Το πρόσωπό μου λοιπόν. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί δείχνω κυρίως τη μια πλευρά του προσώπου μου. Μερικοί γράφουν επίπονα πράγματα. Ναι είναι μια επιλογή. Επιλογή μου. Επειδή ένα ευάλωτο, αθώο και ενθουσιασμένο κορίτσι έδειξε κάποτε όλο της το πρόσωπο και έπεσαν να το φάνε ζωντανό. Οι επιλογές για την εμφάνισή μου έγιναν για μένα από ανώνυμους και απρόσωπους λογαριασμούς.

Το bullying στο διαδίκτυο υπήρχε και τότε, τώρα όμως είναι χειρότερο. Έτσι κάθε φορά που κάποιος από εσάς με ρωτάει γιατί δεν κοιτάζω ευθεία σε φωτογραφίες ή βίντεο, ξέρω γιατί κάνω αυτή την επιλογή. Είναι πολλά τα χρόνια των επίπονων σχολίων που δεν θέλω καν να τα μοιραστώ και να σπαταλίσω κι άλλη ενέργεια. Κι αυτά τα χρόνια είναι πολύ χειρότερα από τα μάτια ενός βατράχου.

Απλώς θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε στον λογαριασμό κάποιου κάτι σχετικά με το πρόσωπο, το σώμα ή τις επιλογές του, ότι δεν τον γνωρίζετε και δεν σας γνωρίζει. Η ψυχή του όμως θα θυμάται για πάντα αυτό το σχόλιο. Θα αποτυπωθεί σε αυτήν. Μπορεί στις αναμνήσεις να μην κυριαρχεί ο σωματικός πόνος, αλλά κυριαρχεί ο λεκτικός και ο συναισθηματικός.

Έχοντας πει αυτό, είμαι εδώ και ποζάρω ευθεία. Αγαπώ τα μάτια μου τώρα γιατί με κάνουν μοναδική. Και σπάνια φοράω γυαλιά ηλίου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tori Spelling (@torispelling) στις