Βραβεία Grammy 2019: Όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν από την απονομή
Κόσμος

Βραβεία Grammy 2019: Όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν από την απονομή

Βραβεία Grammy 2019: Όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν από την απονομή

Τα 61α βραβεία Grammy -ή αλλιώς η μεγαλύτερη γιορτή της αμερικανικής  μουσικής- θα απονεμηθούν απόψε στο Staples Center στο Los Angeles, σε μια τελετή που θα ξεκινήσει στις 3.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Τα βραβεία Grammy, εκτός από την απόλυτη καταξίωση για έναν τραγουδιστή, χαρακτηρίζονται από μοναδικές ερμηνείες και δυνατές ομιλίες. Επίσης, αυτό που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο είναι οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Ας δούμε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την 61η απονομή των βραβείων Grammy.

Ποιος ανέλαβε χρέη παρουσιαστή;

Κεντρική παρουσιάστρια των 61ων βραβείων Grammy θα είναι η Alicia Keys, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που τα παρουσιάζει μετά την Queen Latifah το 2005. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Έχω ετοιμάσει πολύ όμορφα πράγματα για και περιμένω να τα δείξω σε όλους», λέει η ίδια.

Μάλιστα, για να εκφράσει τη χαρά της, η Alicia Keys μοιράστηκε το παρακάτω βίντεο στα social media της. «Ξέρω πώς είναι να είσαι πάνω στη σκηνή αυτή και πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου για όσα έχεις κάνει», λέει εμφανώς συγκινημένη.

Η Alicia Keys καταλήγει λέγοντας: «Πραγματικά νιώθω απίστευτα καλά με όλο αυτό. Είναι η σωστή στιγμή κι είμαι ενθουσιασμένη, γιατί είναι η τέλεια ευκαιρία να δώσω πίσω λίγο φως και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που είναι υποψήφιοι».

Η τραγουδίστρια, που έχει 15 βραβεία Grammy στο ενεργητικό της, έρχεται μετά τον παρουσιαστή του Late Late Show, James Corden, που είχε παρουσιάσει τα βραβεία το 2017 και το 2018.

Ποιους θα δούμε στη σκηνή;

Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζει τα βραβεία Grammy είναι και τα φαντασμαγορικά shows στη σκηνή τους. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα δούμε είναι οι Maren Morris, Little Big Town, Ricky Martin, Cardi B, Post Malone, Kacey Musgraves, Miley Cyrus, Red Hot Chili Peppers και Janelle Monáe.

Για πρώτη φορά στη σκηνή των βραβείων Grammy, θα δούμε τους Shawn Mendes, Brandi Carlile, Camila Cabello, Dan + Shay και H.E.R..

Επίσης, οι υποψήφιοι Chloe x Halle, Lady Gaga, Mark Ronson και Travis Scott, έχει ανακοινωθεί ότι θα τραγουδήσουν στη σκηνή, όπως επίσης και η υποψήφια Dua Lippa με την προηγούμενη νικήτρια St. Vincent.

https://twitter.com/DUALIPA/status/1094298914944106496

Τα βραβεία Grammy έχουν ήδη το δικό τους poll για την αγαπημένη σας εμφάνιση. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Θα δούμε κάποιο αφιέρωμα;

Ένα ειδικό αφιέρωμα θα γίνει για τα 75α γενέθλια της Diana Ross. Η διοργάνωση την είχε τιμήσει το 2012 με βραβείο για τη συνολική προσφορά της στη μουσική βιομηχανία.

Στο αφιέρωμα αυτό θα ειπωθούν πράγματα -και κυρίως τραγούδια- τόσο για τη solo πορεία της, όσο και για τότε που ήταν κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος Supremes.

Ένα εξίσου μεγάλο αφιέρωμα θα γίνει και στην Dolly Parton, τη superstar της country μουσικής και νικήτρια 8 Grammy.

Τραγούδια της Dolly Parton θα ακουστούν από Katy Perry, Kacey Musgraves, Maren Morris και Little Big Town, που ψάχνουν μέσα στη λίστα με τα καλύτερά της για να ετοιμάσουν τα covers τους.

Τέλος, η βασίλισσα της Soul που μας άφησε τον περασμένο Αύγουστο, Aretha Franklin, θα τιμηθεί ακριβώς όπως της αξίζει. Fantasia Barrino-Taylor, Andra Day και Yolanda Adams θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ποιοι είναι υποψήφιοι για Grammy;

Ο Kendrick Lamar μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με συνολικά 8 υποψηφιότητες Grammy, αλλά σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες κι οι 5 υποψηφιότητες της Cardi B, ανάμεσά τους και για το άλμπουμ της χρονιάς.

Στο κομμάτι της country, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 6 υποψηφιότητες της Brandi Carlile, αλλά και αυτές των Kacey Musgraves και Maren Morris.

Φέτος είναι και μια ιδιαίτερα καλή χρονιά και για τα soundtracks των ταινιών, μιας και αυτό του Black Panther, όσο και του A Star Is Born, έχουν λάβει υποψηφιότητες. Το Shallow που ακούσαμε με τις φωνές των Bradley Cooper και Lady Gaga έχει συνολικά 5 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτή του τραγουδιού της χρονιάς.

Ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους καλλιτέχνες που είδαν πρώτη φορά το όνομά τους στις υποψηφιότητες όπως οι Florida Georgia Line, Shawn Mendes, Camila Cabello, Dan + Shay και Ella Mai.

Επίσης, φέτος υπάρχουν και δύο μεταθανάτιες υποψηφιότητες, αυτές των Mac Miller και Chris Cornell.