West Side Story: Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του remake
Κόσμος

West Side Story: Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του remake

West Side Story: Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του remake

Το όνειρο του Steven Spielberg να κάνει το remake της αγαπημένης του ταινίας, West Side Story, παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά. Από τη στιγμή που αγόρασε τα δικαιώματα του σεναρίου και των τραγουδιών, προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς να μπει στο «στούντιο».

Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν οι βασικοί πρωταγωνιστές του West Side Story Remake. Το ερωτευμένο ζευγάρι Maria-Tony θα υποδυθούν η -μόλις 17 ετών- Rachel Zegler και ο ταλαντούχος Ansel Elgort. Στο ρόλο της Anita θα δούμε την Ariana DeBose, ως αδερφό της Maria, Bernardo, θα δούμε τον David Alvarez και στο ρόλο του Chino τον Josh Andres Rivera. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Ο ρόλος της Rita Moreno

Η Rita Moreno στην ταινία του 1961, υποδύθηκε την Anita, αποσπώντας μάλιστα και το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Για το λόγο αυτό, θα έχει συμμετοχή και στο remake του West Side Story ως executive producer, αλλά και κάποιον μικρότερο ρόλο, ως ηθοποιός. Η ίδια, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, καλωσόρισε τους νέους ηθοποιούς στο cast, γράφοντας ότι η ιστορία αυτή δεν έχασε ποτέ τη διαχρονικότητά της.

https://www.instagram.com/p/BsojIT2B-5p/?utm_source=ig_web_copy_link

Ποια είναι η πρωταγωνίστρια

Ανάμεσα σε 30 χιλιάδες συμμετοχές από όλον τον κόσμο, ο Steven Spielberg ξεχώρισε τη Maria του, στα μάτια της 17χρονης Rachel Zegler. Η νεαρή ηθοποιός, που πηγαίνει ακόμη σχολείο, είδε την ανακοίνωση της οντισιόν μέσω Twitter κι έλαβε μέρος τον Ιανουάριο του 2018. Είχε ζητηθεί τότε να στείλει ένα βίντεο που θα τραγουδούσε το Tonight και το Me Siento Hermosa, δηλαδή την ισπανόφωνη εκδοχή του I Feel Pretty. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη και που θα παίξω το ρόλο της Maria, αλλά και για το υπέροχο cast. Τo West Side Story είναι, άλλωστε, το πρώτο μιούζικαλ με Λατίνα πρωταγωνίστρια», λέει η νεαρή κοπέλα. Στο Instagram της έχει πολλά videos στα οποία τραγουδάει κι έχει λάβει θετικά σχόλια για την -ομολογουμένως- υπέροχη φωνή της. Εδώ, στο I’ll Never Love Again της Lady Gaga.

https://www.instagram.com/p/Bq6DCmHlaCf/?utm_source=ig_web_copy_link

Λίγα λόγια για την ταινία

Το West Side Story είναι η μοντέρνα διασκευή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Δύο συμμορίες της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη για το ποια θα υπερισχύσει της άλλης. Από τη μία πλευρά η συμμορία των Πορτορικανών, οι Sharks, με αρχηγό τον Bernardo κι από την άλλη οι Νεοϋορκέζοι Jets, με αρχηγό τον Riff. Η Maria, αδερφή του Bernardo, θα πάει στη Νέα Υόρκη για να παντρευτεί τον Chino, μέλος της συμμορίας του αδερφού της. Όμως εκεί θα γνωρίσει τον Tony, πρώην μέλος των Jets, και θα ερωτευτούν. Ωστόσο, ο πόλεμος των συμμοριών θα υπερισχύσει κι ο έρωτάς τους δεν θα έχει ευτυχισμένο τέλος.

Η ταινία σταθμός στην ιστορία του musical, κυκλοφόρησε το 1961 και απέσπασε 11 υποψηφιότητες και 10 βραβεία Oscar. Στις 13 Απριλίου του 1967, κατά την απονομή των βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένας ηθοποιός ελληνικής καταγωγής, ο Τζοτζ Τσακίρης θα έφευγε με το αγαλματάκι για τον Β’ Ανδρικό ρόλο στην εν λόγω ταινία. Το West Side Story ήρθε σε μια εποχή σημαντικών ανακατατάξεων στην αμερικανική κοινωνία και με έναν τρόπο αγκάλιαζε ζητήματα που διείσδυσαν εις βάθος στα γκέτο, τις συμμορίες ανά εθνική καταγωγή και την ανάγκη για λείανση των αντιθέσεων σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως η αμερικανική. Επιπλέον, ένα Musical έφτανε για πρώτη ίσως φορά σε τέτοια επίπεδα εμπορικής επιτυχίας.

Η ιστορία της ταινίας έρχεται σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό ζήτημα προκαλεί τριγμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στις ΗΠΑ συγκεκριμένα. Η προεκλογική καμπάνια Τραμπ στηρίχτηκε σε αντι-μεταναστευτικά συνθήματα, ενώ και το Shutdown των τελευταίων ημερών οφείλεται κατά βάση στην εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ με την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η εξαιρετική Rita Moreno μιλά για ένα διαχρονικό musical.

Η ιστορία των συμμοριών έκανε αρχικά πρεμιέρα στο Broadway το 1957, πριν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.