Χάντερ Μπάιντεν: Ο γιος και «αχίλλειος πτέρνα» του νέου Προέδρου στις εκλογές – Τα σκάνδαλα που πρωταγωνίστησε
Κόσμος

Χάντερ Μπάιντεν: Ο γιος και «αχίλλειος πτέρνα» του νέου Προέδρου στις εκλογές – Τα σκάνδαλα που πρωταγωνίστησε

Χάντερ Μπάιντεν: Ο γιος και «αχίλλειος πτέρνα» του νέου Προέδρου στις εκλογές – Τα σκάνδαλα που πρωταγωνίστησε

Βίος και πολιτεία η ζωή του

Η εκλογική κούρσα για τον Τζο Μπάιντεν έναντι στον Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν σίγουρα εύκολη και αυτό διότι από την πρώτη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο από τους αντιπάλους του ο γιος του, Χάντερ Μπάιντεν.

Αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» του πατέρα του στη μάχη της κάλπης λόγω των καταχρήσεων με τα ναρκωτικά, του ταραχώδους ερωτικού βίου του αλλά και των οικονομικών σκανδάλων που ενεπλάκη στο παρελθόν.

Για χρόνια πάλευε με τους δαίμονες των ουσιών, που ήταν και η αφορμή να αποπεμφθεί στα 44 του από το σώμα έφεδρων του Πολεμικού Ναυτικού, που είχε καταταχθεί το 2012.

Το ίδιο ασταθής και στην προσωπική του ζωή με μία ορμητική ροπή στις απιστίες, όπως ομολόγησε η πρώην σύζυγός του, Καθλίν, στην αίτηση διαζυγίου τους. Φυσικά, τα tabloids είχαν ακόμη έναν λόγο να ασχολούνται μαζί του εκείνη την εποχή που δεν ήταν άλλος από τον δεσμό που είχε συνάψει με τη χήρα του αδερφού του που πέθανε από καρκίνο. Άδοξο μολαταύτα ήταν το τέλος και αυτού του love story αφού την άνοιξη του 2019 αποκαλύφθηκε ότι ο Χάντερ είχε παντρευτεί κρυφά με μοντέλο από τη Νότια Αφρική.

Σαν να μην έφτανε που το όνομά του φιγούραρε πρώτο στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά ο Χάντερ Μπάιντεν βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Ο διορισμός του το 2014 στο Δ.Σ. της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας έφερε αναταραχές σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Ρωσίας δεδομένου ότι πολλοί χαρακτήρισαν την εμπλοκή του ως περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων για την Αμερική.

Ένα σκάνδαλο που άπλωσε τις ρίζες του μέχρι και τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν κατηγορήθηκε για προδοσία και αποπέμφθηκε την πρώτη φορά για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σε αυτή, είχε ζητήσει από τον ομόλογό του να διεξάγει έρευνα εις βάρος του γιου του Μπάιντεν και του ίδιου με σκοπό να «κάψει» το χαρτί των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Στον πόλεμο που κήρυξε ο Τραμπ εναντίον του γιου του ο Μπάιντεν δεν έμεινε σιωπηλός. Τάχθηκε σθεναρά στο πλευρό του και απευθύνθηκε αρκετές φορές στην ευαισθησία των Αμερικανών προκειμένου να δώσουν έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά και τις αδυναμίες του Χάντερ, αδυναμίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες επί χιλιάδων σε ολόκληρο τον κόσμο.

https://streamable.com/hqio20