Ελλάδα

Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ο Σάκης Τανιμανίδης θυμάται το ταξίδι του στην Παναγία Σουμελά

Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ο Σάκης Τανιμανίδης θυμάται το ταξίδι του στην Παναγία Σουμελά

Οι αναρτήσεις που έκαναν και άλλοι γνωστοί Έλληνες, Πόντιοι και μη

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τη Γενοκτονία των Ποντίων που έγινε σαν σήμερα το 1919 και πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν αναρτήσεις για να τιμήσουν τη μέρα.

Από τους υπερήφανους για την ποντιακή του καταγωγή, ο Σάκης Τανιμανίδης έκανε μία ανάρτηση με φωτογραφία του ίδιου και του πατέρα του, Στέφανου από το ταξίδι που είχαν κάνει στον “ομφαλό” του Ποντιακού Ελληνισμού, την Παναγία Σουμελά.

“Σήμερα, 19 Μαΐου, θυμήθηκα και πάλι το ταξίδι μου στην Παναγία Σουμελά, με τον πατέρα μου πριν λίγα χρόνια…ίσως το πιο ωραίο μου ταξίδι από όλα!” έγραψε.

Μακροσκελής και η ανάρτηση του Γιώργου Τσαλίκη που έκανε ένα μίνι ιστορικό μάθημα στους followers του για τη σημαντική αυτή ιστορική επέτειο.

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης έδωσε την πολιτική διάσταση του θέματος τονίζοντας ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς θα έχει έναν πολύ σημαντικό αντίκτυπο.

Όσο για τον Λευτέρη Πανταζή, οι αναρτήσεις του για τον Πόντο είναι πάντα συναισθηματικά φορτισμένες έχοντας ισχυρές ποντιακές ρίζες.

Αναρτήσεις όμως έκαναν τα πολιτικά πρόσωπα, με προεξάρχουσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας ως μέσο διαφύλαξης της μνήμης των θυμάτων αλλά και για να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Exit mobile version