Συγκίνηση στο πλατό του Love It! Τι είπε ο θεραπευτής της μπαλαρίνας που «ξυπνά» από το Αλτσχάιμερ
Νέα

Συγκίνηση στο πλατό του Love It! Τι είπε ο θεραπευτής της μπαλαρίνας που «ξυπνά» από το Αλτσχάιμερ

Συγκίνηση στο πλατό του Love It! Τι είπε ο θεραπευτής της μπαλαρίνας που «ξυπνά» από το Αλτσχάιμερ

Ο Ισπανός ψυχολόγος μίλησε για το video που έγινε viral

Στο video που δημοσίευσε ο Antonio Banderas με την πρίμα μπαλαρίνα να «ξυπνά» από το Αλτσχάιμερ χάρη στη μουσική, αναφέρθηκε η Ιωάννα Μαλέσκου και φιλοξένησε στην εκπομπή Love It τη συνέντευξη του Ισπανού θεραπευτή και ψυχολόγου της μπαλαρίνας. Ο διευθυντής της Asociacion Musica para Despertar (μουσικής αφύπνισης) μίλησε για τη γνωριμία του με τη Μάρτα –που δεν είναι πια στη ζωή- και τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η μουσική στη ζωή των ανθρώπων με άνοια και Αλτσχαίμερ.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Love It μίλησε από την αρχή με συγκινητικά λόγια για το συγκεκριμένο video και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Ισπανού θεραπευτή, δάκρυσε.

«Είμαι διευθυντής της “μουσικής αφύπνισης” ενός ισπανικού συλλόγου. Βοηθάμε να διαδοθεί η μουσική σε ανθρώπους με άνοια και αυτό ήταν μια άσκηση που κάναμε σε ένα κέντρο με ηλικιωμένους κι εκεί ζούσε η Μάρτα. Τότε την γνωρίσαμε. Μάθαμε την ιστορία της και είδαμε πόσο σημαντική ήταν η μουσική για εκείνη κι ότι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός θεραπευτής.

Και συνέχισε: «Περίμενα ότι θα μπορούσε να εκφραστεί με την κίνηση, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είναι πολλά τα άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ, όχι μόνο άτομα που υπήρξαν αρτίστες αλλά και μέσοι άνθρωποι, που εκφράζονται με το κορμί τους, τα μάτια τους, το πρόσωπό τους. Περιμέναμε τη μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά της, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε. Κι αυτό που είδαμε ήταν τέχνη που έβγαινε από την ψυχή της.

Συγκινήθηκα πολύ. Μέχρι που δάκρυσα. Ήταν μεγάλη τιμή να είμαι εκεί και να συντροφεύω τη Μάρτα και της έδωσα τη δυνατότητα να έχει μια όμορφη εμπειρία. Με ευχαρίστησε, αλλά ήταν λυπημένη που δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της. Της δώσαμε ένα μεγάλο χειροκρότημα και ένα φόρο τιμής για να αισθανθεί και πάλι η μεγάλη αρτίστα που ήταν παλιά».

Τέλος, δήλωσε για τη Μάρτα: «Ευτυχώς στο κέντρο που ζούσε μέχρι το τέλος της ζωής της, άκουγε τα τραγούδια της. Μας είπαν ότι μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής της, αυτή η μουσική ακουγόταν στο δωμάτιό της, για να την αποχαιρετήσουν. Πέθανε ακούγοντας τη μουσική της».

https://streamable.com/5r8pqc