Open: Οι κινήσεις ματ για την ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται
featured

Open: Οι κινήσεις ματ για την ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται

Open: Οι κινήσεις ματ για την ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα και οι εκπλήξεις που ετοιμάζονται

Πώς θα διαμορφωθεί η πρωινή -και όχι μόνο- ενημερωτική ζώνη του καναλιού;

Την Κυριακή 31 Ιουλίου ρίχνει αυλαία η εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open και έτσι κλείνει και τυπικά μια τηλεοπτική σεζόν δύσκολη και απαιτητική.

Η ενημέρωση για κάθε σταθμό ήταν και είναι η σημαία του σε καιρούς δύσκολους και το Open την κράτησε ψηλά.

Αν και τον τελευταίο χρόνο η τηλεθέαση στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη βυθίστηκε στον ψυχαγωγικό τομέα, αφού οι περισσότερες επιλογές που έγιναν δεν κέρδισαν το κοινό, η ενημέρωση κράτησε την τιμή των όπλων.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έδινε καθημερινή μάχη ώστε ο ενημερωτικός τομέας του καναλιού να κερδίσει όχι μόνο την εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά και την μάχη της τηλεθέασης, ανεβάζοντας τελικά φέτος τον μέσο όρο στο κανάλι.

Από τον περσινό Αύγουστο μέχρι και σήμερα το τμήμα ενημέρωσης του καναλιού έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και κάλυψε με αυταπάρνηση μεγάλα γεγονότα όπως οι καταστροφικές φωτιές σε Αττική και Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι.

Με μαραθώνιες εκπομπές όλο το δυναμικό, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο συνέβη και στον πόλεμο στην Ουκρανία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού και απέδωσε ποσοστά ρεκόρ στο κανάλι.

Με την ψυχαγωγία μέχρι και το Πάσχα να ψυχορραγεί, οι ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού έγραψαν στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού και έγιναν συνήθεια.

Την επόμενη σεζόν η ενημέρωση του Οpen ισχυροποιείται, αφού ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης κατόρθωσε να κάνει μια σειρά από ηχηρές μεταγραφές ώστε να ανακατέψει ξανά την τράπουλα και να ενισχύσει την ομάδα.

Από τα τέλη του Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του σταθμού, την πρώτη «καλημέρα» θα λένε ο Μάνος Νιφλής και η Χρύσα Φώσκολου, 5 με 7 το πρωί. Οι δύο δημοσιογράφοι, μεταγραφή από τον ΑΝΤ1, με ένα γρήγορο μαγκαζίνο θα μας ενημερώνουν για την ατζέντα της ημέρας και θα κάνουν μια ανασκόπηση με τα σημαντικά γεγονότα της προηγούμενης ημέρας.

Δύο ώρες αργότερα και για τρεις ώρες ο Δημήτρης Καμπουράκης με τον Παναγιώτη Στάθη, δύο πολύ έμπειροι δημοσιογράφοι, θα δώσουν έναν νέο αέρα στην πρωινή ζώνη, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Στο κενό που αφήνει η Φαίη Μαυραγάνη τα Σαββατοκύριακα θα βρεθεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιαδήμας και η Ευλαμπία Ρέβη, δύο νέα πρόσωπα σε αυτή την ζώνη που ωστόσο έχουν δείξει μέχρι στιγμής καλά δείγματα γραφής.

Στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθημερινά παραμένει η Πόπη Τσαπανίδου, ήρεμη δύναμη που κέρδισε το στοίχημα της προηγούμενης σεζόν, ενώ τα Σαββατοκύριακα στο τιμόνι του δελτίου θα βρίσκεται η νέα μεταγραφή του σταθμού από τον ΣΚΑΪ, με την πολυετή πείρα στα δελτία ειδήσεων και όχι μόνο, ο Νίκος Στραβελάκης.

Όμως οι εκπλήξεις στον τομέα της ενημέρωσης δεν σταματούν εδώ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται και δύο ακόμα εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα.