Ανακρίτρια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν σ’ αφήσω ελεύθερη θα τους δεχθείς τους όρους;»
Κοινωνία

Ανακρίτρια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν σ’ αφήσω ελεύθερη θα τους δεχθείς τους όρους;»

Ανακρίτρια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν σ’ αφήσω ελεύθερη θα τους δεχθείς τους όρους;»

Οι δικαστικές Αρχές είχαν αμφιβολίες σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Εξαιρετικά αποκαλυπτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε σχέση με την αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, προς το τέλος της πολύωρης απολογίας της 33χρονης, η ανακρίτρια έδειχνε να μην κρύβει τις πολύ σοβαρές της σκέψεις να προτείνει ν’ αφεθεί ελεύθερη. Η φράση της προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν:

«Αν σ’ αφήσω ελεύθερη θα τους δεχθείς τους όρους;».

«Η απάντηση ήταν θετική… αλλά εντέλει δεν χρειάστηκε. Το ότι τέθηκε όμως ως ερώτημα, κάτι δείχνει…» αναφέρει το άρθρο του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου.

Πάνω σε αυτό φαίνεται ότι βάσισαν οι δικηγόροι της 33χρονης το αίτημα που πρόκειται να καταθέσουν.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοπόννησος», μετά τα στοιχεία του απολογητικού υπομνήματος της Ρούλας ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που όπως περιγράφεται στην «Π», στο τέλος ήσαν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

«Όμως, η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, εκτιμούν ότι δεν άφησε Ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη μεν… αλλά στην ουσία «οριακή» απόφαση προφυλάκισης της μητέρας».