Κοινωνία

Κλείνουν και επίσημα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα

Κλείνουν και επίσημα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα

Ποια σχολεία εξαιρούνται;

Κλείνουν για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας λόγω της πανδημίας όπως ανακοίνωσε και επίσημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων όπως είπε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από τις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση των δημοτικών η οποία -σε  αντίθεση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- θα γίνεται μεσημεριανές ώρες ώστε να μη συμπίπτουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στην πλατφόρμα και να διευκολυνθούν οι οικογένειες.

Η διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτά και το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 2 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνεται στις 5 για τα δημοτικά και στις 4.20 για τα νηπιαγωγεία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ2 ξεκινά εκ νέου από τις 16 Νοεμβρίου να προβάλει μαθήματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης όπως έγινε στο πρώτο lockdown.

https://streamable.com/l928y1

H απόφαση των λοιμωξιολόγων

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, παρότι όπως ξέρουμε οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους.

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Exit mobile version