Τέμπη: Συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης – Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Κοινωνία

Τέμπη: Συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης – Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Τέμπη: Συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης – Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στους 57 ο επίσημος αριθμός θυμάτων

Σε νέα επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛΑΣ προκειμένου να δώσει τα μέχρι στιγμής στοιχεία σχετικά με τους νεκρούς αλλά και την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβετικής ανέφερε: «Καλησπέρα από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο σιδηροδρομικού δυστυχήματος συνεχίζεται. Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασύρει τα βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικής θέση όσο και του εστιατορίου. Οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία έρευνας και απεγκλωβισμού. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες και την Παρασκευή. Μέχρι αύριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας».

Από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, είπε: «Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ 56 επιβάτες. Τονίζεται το μέχρι στιγμής γιατί μπορεί κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα, επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57, ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο. Όλοι οι σοροί ταυτοποιούνται με τη διαδικασία του DNA. Παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, έξι από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μία επιβάτις με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των  θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη βιολογική ταυτοποίηση μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη».