Ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό για να αξιοποιήσετε το πεπόνι έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στους “Κου Κου”
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
20 γρ. μικρά φύλλα ζελατίνης
400 γρ. πεπόνι (καθαρισμένο) & 400 γρ.
2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά
200 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 400 γρ. καθαρισμένο πεπόνι και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε ένα χυμό.
- Μεταφέρουμε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-8) του δίνουμε μία βράση.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακιές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το χυμό πεπόνι από το κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με ένα αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 400 γρ. πεπόνι και τα προσθέτουμε κι αυτά στο γιαούρτι.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες έως ότου δέσει η ζελατίνη.