Ποια τροφή – που σήμερα μοιάζει αδιανόητη – θα μπορούσε να γίνει βασικό μέρος της διατροφής μας τα επόμενα χρόνια; Η απάντηση ίσως σας εκπλήξει.

Μέχρι το 2050, το καθημερινό μας τραπέζι ίσως περιλαμβάνει πιάτα που σήμερα μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας: έντομα και κρέας από 3D εκτυπωτή.

Αυτή την πρόβλεψη κάνει πρόσφατη έρευνα της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού Μακεδονίας.

Η αυξανόμενη πίεση που προκαλούν η κλιματική αλλαγή, η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού και η εξάντληση των φυσικών πόρων, φέρνει στο προσκήνιο νέες, βιώσιμες λύσεις διατροφής. Σύμφωνα με ειδικούς στον τουρισμό και τη γαστρονομία, η επένδυση στον πρωτογενή τομέα είναι μονόδρομος.

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα το μέλλον της τροφής. Στόχος της, ο σχεδιασμός ενός «μενού του μέλλοντος» που όχι μόνο θα είναι θρεπτικό και καινοτόμο, αλλά και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – προσφέροντας μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία σε τουρισμό και εστίαση.

Διαβάστε επίσης: Αναστασία: «Δεν κλαίμε εδώ!» Η συγκινητική στιγμή με θαυμάστρια που «λύγισε» το κοινό