Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική δίωξη του Δ.Σ.Α. σε βάρος του
Τηλεόραση

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική δίωξη του Δ.Σ.Α. σε βάρος του

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική δίωξη του Δ.Σ.Α. σε βάρος του

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Η αντιπρόεδρος, Μαρινέττα Γούναρη, μίλησε στο Fay’ time και τόνισε: «Αυτό που βοήθησε είναι η αντίδραση του γιατρού. Αυτή η νομοθετική διάταξη, λύνει τα χέρια σε όλους τους επαγγελματίες να μπορούν να αντιδράσουν για όλες τις ευπαθείς ομάδες που θα τους ζητήσουν βοήθεια. Αυτό που έκανε ο γιατρός είναι πιο σημαντικό και δίνει περισσότερη δημοσιότητα στο ότι εφόσον προστατεύονται σαν μάρτυρες και μπορούν να καλέσουν την αστυνομία, γιατί η κακοποιημένη γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού, ο γιατρός αντέδρασε πολύ σωστά».

«Ο ΔΣΑ διέταξε να αποσταλεί αρμοδίως και θεσμικά, αίτημα προς την εισαγγελία Αθηνών για να πληροφορηθούμε επισήμως και γραπτώς, αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του δικηγόρου που φέρεται… Χθες το απόγευμα, η εισαγγελία απέστειλε το έγγραφο με το όνομά του και το αδίκημα που διέπραξε, οπότε αυτό που έχω να πληροφορήσω, είναι ότι δεν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, για πράξεις που έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη, για κακούργημα ή πλημμέλημα. Άρα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη αποκλειστικά από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, όπου θα γίνει κλήρωση για να οριστεί ο εισηγητής για το κατηγορητήριο», αποκάλυψε.

Διαβάστε ακόμα

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ο Απόστολος Λύτρας έβαλε τραύματα στο παιδί του»