Η Χριστίνα Μπόμπα, μέσα από το νέο vidcast που ανέβασε στο YouTube μαζί με την Πόπη Καλαϊτζή, μίλησε ανοιχτά για το στρες, προχωρώντας σε μια προσωπική εξομολόγηση για τις δικές της εμπειρίες και τη στάση που είχε απέναντι στον εαυτό της.

«Τα περισσότερα πράγματα που μας αγχώνουν δεν θα έχουν καμία σημασία σε πέντε χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για μένα είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε κάποιον ειδικό – όχι μόνο για το στρες. Έτσι κι αλλιώς, όταν μιλάς με έναν ειδικό ψυχικής υγείας, εξελίσσεσαι και γίνεσαι πιο φιλικός με τον εαυτό σου. Κάτι έχει να σου δώσει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα άγχους. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τραύματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, σε ψυχικό επίπεδο».

Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: «Έχουμε σκεφτεί να κάνουμε εκπομπή μαζί, απλά…»

Η ίδια αποκάλυψε πως αυτό που τη βοηθά να βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά είναι οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης: «Η ευγνωμοσύνη πάει χέρι-χέρι με τη χαρά. Συχνά, αν ξεκινήσεις τη μέρα σου γράφοντας τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων, όλα τα υπόλοιπα φαίνονται λιγότερο σημαντικά. Έχω το σπίτι μου, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, φαγητό στο τραπέζι, τα βασικά. Είμαι αρτιμελής. Όλο αυτό μου δίνει άλλη ενέργεια για την ημέρα».

Στη συνέχεια, η Χριστίνα μίλησε για το πώς έμαθε να συμβιβάζεται και να μην είναι τόσο αυστηρή με τον εαυτό της: «Το να μάθεις να συμβιβάζεσαι είναι τέχνη. Εμένα αυτό ήταν το βασικό μου θέμα – μαστιγωνόμουν για πολλά χρόνια. Η ψυχανάλυση με βοήθησε να το ξεπεράσω. Είναι μια άλλη κουβέντα το πώς μετράμε την επιτυχία και την ευτυχία.

Χριστίνα Μπόμπα: «Το διαζύγιο των γονιών μου ήταν για μένα μια δύσκολη εμπειρία! Ένιωθα ότι…»

Τελικά, όταν δημιουργείς για τη χαρά της δημιουργίας και όχι για την επιβεβαίωση, είναι πολύ πιο ουσιαστικό. Όταν τα κάνεις όλα με αγάπη προς τον εαυτό σου και όχι με ενοχές του τύπου “γιατί το έκανες αυτό;”, όλα γίνονται πιο απλά. Όταν είσαι αγκαλιά με τον εαυτό σου, φεύγει και το στρες, και όλα γίνονται πιο όμορφα».

Διαβάστε επίσης: Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: Οι δίδυμες κόρες τους έγιναν μικρές εξερευνήτριες στη ζούγκλα του Μπαλί