Μια προσωπική διαδρομή γεμάτη αλήθειες και τόλμη περιέγραψε η Δάφνη Καραβοκύρη, μιλώντας στην εκπομπή, #50λεπτά και τη Μαντώ Γαστεράτου.
Η δημοσιογράφος άνοιξε την καρδιά της σε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις της, μιλώντας για τη δύναμη της ψυχοθεραπείας, τα παιδικά της βιώματα, τον ρόλο του πατέρα της, αλλά και το τολμηρό podcast που παρουσίασε και της χάρισε τον τίτλο μιας «φωνής που δεν φοβάται».
Η απόφαση να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ήρθε στα 29 της, ύστερα από μια τοξική σχέση: «Ήθελα να χωρίσω και δεν ήξερα πώς. Τον αγαπούσα πολύ αυτόν τον άνθρωπο και είχα δεθεί. Είχα και λίγο αυτό το σύνδρομο του σωτήρα, γιατί μες στο σπίτι το διδάχτηκα κάπως άτυπα. Οπότε είπα “παιδιά, μην ανησυχείτε, ελάτε όλοι στη Δάφνη να σας κάνει καλά”. Μετά η Δάφνη άρχισε να αρρωσταίνει, όμως, γιατί έδινε αποθέματα που δεν είχε». Παρά τις δυσκολίες, παρέμεινε σταθερή: «Στα 7 χρόνια θεραπείας, δεν πήγα μόνο πέντε φορές».
Δάφνη Καραβοκύρη: Κάλεσε τον Δημήτρη Παπανώτα στο vidcast της – «Να έρθει να τα βρούμε»
Η ανάγκη της για εμπειρίες ήταν εμφανής από μικρή ηλικία. Με απόλυτη ειλικρίνεια αποκάλυψε πως είχε ζητήσει από τον πατέρα της να τη φέρει σε επαφή με ακραίες εικόνες της ζωής: «Ήθελα να δω πώς είναι οι σεξεργάτριες, ζήτησα απ’ τον μπαμπά μου να με πάει στο κέντρο της Αθήνας να μου δείξει. Ζήτησα να δω πώς είναι οι τοξοεξαρτημένοι, πήγε ο μπαμπάς μου να μου δείξει. Επειδή με μεγάλωσε ο μπαμπάς μου από τα 14, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, επειδή ποτέ δεν μου έβαλε περιορισμούς. Μου είπε “μπορείς να κάνεις ό,τι θες, εκτός από ορισμένα πράγματα, όπως αλκοόλ, ουσίες και ταχύτητα με το αυτοκίνητο. Απλά θέλω να μου το λες”».
Δάφνη Καραβοκύρη: «Η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα ήταν σεξιστική και μισογυνιστική»
Αναφερόμενη στο podcast που παρουσίασε, και το οποίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρό για τα ελληνικά δεδομένα, παραδέχθηκε πως χρειάστηκε θάρρος για να προχωρήσει: «Στην αρχή φοβήθηκα πολύ. Έλεγα ότι είναι πολύ επικίνδυνο: “Στην Ελλάδα είσαι κούκλα μου, τι πας να κάνεις;”. Ήταν λίγο bungee jumping. Μετρήθηκα πολύ μ’ εμένα και μετά μετρήθηκα με τον κόσμο. Δεν το συζητάω ότι φοβήθηκα το αντικείμενο, αν το πάω καλά. Μιλάω για αυτοϊκανοποίηση και ρωτάω έναν άντρα τι σκέφτεται για να μην τελειώσει, είμαι με τα καλά μου;»
Η ίδια διευκρίνισε πως ποτέ δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει για εντυπωσιασμό: «Δεν αρέσκομαι στο να προκαλώ, άρα επειδή σε ό,τι κάνω βάζω πολύ αγάπη, δεν θα μπορούσα να φέρω κάποιον σκόπιμα σε δύσκολη θέση. Ήθελα να προκαλέσω θετικά. Ήρθε πολύς κόσμος και με έπιασε δια ζώσης και μου είπε “Σε ευχαριστώ”. Στα μηνύματα δεν μου είπαν κάτι κακό».
Ωστόσο, δεν έλειψαν τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, με τη Δάφνη να εξομολογείται την αντίδρασή της: «Είχα αρνητικά σχόλια στο YouTube, ο Σταύρος Θεοδωράκης με απέτρεψε από το να τα βλέπω. Τα είδα μια φορά, έβαλα τα κλάματα και είπα ότι ο κόσμος είναι δηλητηριώδης, αλλά δεν φταίω εγώ. Δεν θα απορροφήσω αυτό το δηλητήριο».
Διαβάστε επίσης: Δάφνη Καραβοκύρη για Μαλέσκου: «Έχει την ευκαιρία της να λάμψει με τους δικούς της όρους»