Ελεονώρα Μελέτη: Η δραματική εξομολόγηση – «Έχω υποστεί συναισθηματική κακοποίηση από ανθρώπους του χώρου»
Τηλεόραση

Ελεονώρα Μελέτη: Η δραματική εξομολόγηση – «Έχω υποστεί συναισθηματική κακοποίηση από ανθρώπους του χώρου»

Ελεονώρα Μελέτη: Η δραματική εξομολόγηση – «Έχω υποστεί συναισθηματική κακοποίηση από ανθρώπους του χώρου»

Η παρουσιάστρια κάθισε στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη και έκανε αποκαλύψεις

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη και έκανε δραματικές αποκαλύψεις για την κακοποίησή της στον εργασιακό της χώρο.

Το 2007 διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση με τη βούλα. Πήγα σε έναν ειδικό επειδή ζούσα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, είχα κρίσεις πανικού, ένιωθα αποτυχημένη, τελειώμενη. Δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα με τον Πρωινό Καφέ.

Αναζητούσα βοήθεια πιστεύοντας έχω κατάθλιψη και εγώ ήμουν η χαρά τη ζωής. Ο ειδικός μου είπε ότι έχω κάτι που είναι πολύ ύπουλο ότι έχω υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση.

Την έχω υποστεί από ανθρώπους του χώρου που ό,τι και να μου λες εγώ πάντα θα θεωρώ κακά παιδιά.

Όταν σου μιλάνε άσχημα, απότομα, σε θίγουν, σε προσβάλουν, σε απορρίπτουν με πολύ έντονο τρόπο, σε αποπαίρνουν, σου φωνάζουν όταν η συμπεριφορά ξεπερνάει ορισμένα όρια ηθικής ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση. Περιλαμβάνει μέσα τη λεκτική και συναισθηματική βία. Ακόμα και η σιωπή εκλαμβάνεται ως κακοποίηση. Ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν μπορεί να τα καταλάβει.

Ήμουν το κοριτσάκι που καθόταν 3 χρόνια στη γωνία και έκανε μόκο. Μέχρι που έφτασα μέχρι εδώ. Τα εργασιακά περιβάλλοντα θα πρέπει να καταλάβουν και να βάλουν όρια. Δεν πρέπει να καλύπτονται τα κακοποιητικά άτομα. Ο εργαζόμενος μπορεί να φοβάται και να μην μπορεί να μιλήσει. Έχει αρχίσει να ακούγεται ο όρος του mobying που είναι ο εργασιακός εκφοβισμός. Όποιος θέλει ονόματα γιατί δεν βγαίνει τα πει ο ίδιος; Όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε, κάποιοι υποθάλπτουν κιόλας» είπε.

«Έχω καρφώσει τα κακά παιδιά αλλά δεν έγινε τίποτα»

Η παρουσιάστρια όμως μίλησε και για τα κακά παιδιά του χώρου αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης.

«Σαφώς και δεν θα πω τα κακά παιδιά γιατί μέχρι το τέλος της εκπομπής θα έχω φάει αγωγής. Είναι τέτοιο το πλαίσιο του νόμου που αφήνει εκτεθειμένο όποιον υφίσταται οποιαδήποτε συμπεριφορά πλην της αυταπόδεικτης. Αυτό που λέμε πίεση της δουλειάς είναι ένα χρυσό χάπι που το καταπίνει οποιοσδήποτε θέλει να δικαιολογήσει συμπεριφορές. Εγώ τα κακά παιδιά τα έχω καρφώσει εκεί που πρέπει και δεν έχει γίνει τίποτα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Υπάρχουν σε όλες τις δουλειές.

«Είμαι πολύ χορτάτη από νούμερα και μπορώ να μιλάω από τη ασφάλεια ότι είμαι χορτάτη.

Δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις τη ρότα μιας τηλεθέασης αν θες. Τα όπλα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι θες να βγάλεις από τη φαρέτρα».

«Δεν με ενοχλεί τίποτα στην τηλεόραση» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Έρχομαι το πρωί, κάνω τη δουλίτσα μου, πάω στο σπιτάκι μου και έχω τη ζωάρα μου. Τι να με ενοχλεί; Δεν με ενοχλεί που έχει πολύ ωραίες σειρές φέτος».