Ανάμεσα στα έθιμα που έχουμε για τον Αύγουστο είναι και η φανουρόπιτα, την οποία και φτιάχνουμε στις 27 Αυγούστου!
Το Live Kitchen σου δείχνει αναλυτικά τη συνταγή, τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και την εκτέλεσή της, η οποία δεν θα σου πάρει περισσότερο από τρία λεπτά.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν λασπώνει και δεν τρίβεται, με τη γεύση του να είναι άκρως απολαυστική!
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρίφαλο
- 2 βανιλίνες
- 60 γρ καρύδια
- 50 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει
- Ηλιέλαιο+1 κτσ αλεύρι
- Ζάχαρη άχνη
Διαβάστε επίσης