Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο αφράτο και healthy banana bread με γκρανόλα με φιστικοβούτυρο και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

Ένα κέικ χωρίς προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης και χωρίς μίξερ από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά:

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 2 μπανάνες, ώριμες, 200 γρ. καθαρισμένες
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το κέικ

  • 1 μπανάνα, ώριμη (100 γρ. καθαρισμένη)
  • 200 γρ. γκρανόλα, με φιστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα
  • 120 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη

Για την επικάλυψη

  • 1 μπανάνα, ώριμη (100 γρ. καθαρισμένη)
  • 50 γρ. γκρανόλα, με φιστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα

Διαβάστε επίσης: Αν σαν έχουν ξεμείνει πολλά κόκκινα αυγά από το Πάσχα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, αυτή η αυγοσαλάτα είναι για εσάς!