Αν αγαπάς τα ντολμαδάκια αλλά δεν τρως κρέας (ή νηστεύεις), αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει.

Λεπτά, μυρωδάτα και γεμάτα νοστιμιά, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από αυτά τα φαγητά που θα σε αφήσουν χορτάτο και θα σε κάνουν να νιώσεις πως η απλότητα στην κουζίνα μπορεί να κρύβει τη μεγαλύτερη απόλαυση.

Υλικά

Για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί

  • 80 αμπελόφυλλα (400γρ.)
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο