Αν αγαπάς τα ντολμαδάκια αλλά δεν τρως κρέας (ή νηστεύεις), αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει.
Λεπτά, μυρωδάτα και γεμάτα νοστιμιά, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από αυτά τα φαγητά που θα σε αφήσουν χορτάτο και θα σε κάνουν να νιώσεις πως η απλότητα στην κουζίνα μπορεί να κρύβει τη μεγαλύτερη απόλαυση.
Υλικά
Για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί
- 80 αμπελόφυλλα (400γρ.)
- 350 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
- 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο