Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε ξανά στην κουζίνα του Στούντιο 4 και μας έφτιαξε μια πεντανόστιμη, αρωματική και πιο «ελαφριά» εκδοχή της κλασικής κολοκυθόπιτας.

Αυτή τη φορά, η συνταγή του είχε έναν πρωτότυπο συνδυασμό: βρώμη αντί για φύλλο και λιωμένη μοτσαρέλα στη θέση της παραδοσιακής φέτας.

Ιδανική για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή για ένα πλούσιο σνακ, η κολοκυθόπιτα αυτή αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να συναντήσει τη μοντέρνα διατροφή… με νοστιμιά και στυλ!

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 αβγά
  • 150γρ. ελαίολαδο
  • 250γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 1/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 φέτες μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες με ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού που θα λατρέψετε από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!