Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε ξανά στην κουζίνα του Στούντιο 4 και μας έφτιαξε μια πεντανόστιμη, αρωματική και πιο «ελαφριά» εκδοχή της κλασικής κολοκυθόπιτας.
Αυτή τη φορά, η συνταγή του είχε έναν πρωτότυπο συνδυασμό: βρώμη αντί για φύλλο και λιωμένη μοτσαρέλα στη θέση της παραδοσιακής φέτας.
Ιδανική για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή για ένα πλούσιο σνακ, η κολοκυθόπιτα αυτή αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να συναντήσει τη μοντέρνα διατροφή… με νοστιμιά και στυλ!
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- 4 αβγά
- 150γρ. ελαίολαδο
- 250γρ. νιφάδες βρώμης
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
- 1/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 φέτες μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες με ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού που θα λατρέψετε από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!