Μια τάρτα που συνδυάζει αρμονικά την απλότητα με την απόλαυση παρουσίασε ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στο Στούντιο 4, ετοιμάζοντας τάρτα μήλου με κρέμα φραντζιπάν.

Με τραγανή ζύμη, αρωματική κρέμα αμυγδάλου και καραμελωμένα μήλα, το γλυκό αυτό κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνισή του.

Ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα, εντυπωσιάζει στο σερβίρισμα και απογειώνει κάθε τραπέζι – καθημερινό ή πιο ιδιαίτερο.

Υλικά για την τάρτα:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια.

Υλικά για την κρέμα:

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Πράσινα ή κόκκινα μήλα
  • Καστάνη ζάχαρη

Διαβάστε επίσης: Κρέμα patisserie με φράουλες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη – Το γλυκό που θα λατρέψουν όλοι στο πασχαλινό τραπέζι!