Ανάλαφρη, δροσερή και φτιαγμένη με απλά υλικά, η κρέμα patisserie του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Σερβίρεται με φρέσκες φράουλες, έχει αέρινη υφή και συνδυάζει τέλεια το γιορτινό με το ανοιξιάτικο.

Χωρίς περίπλοκες τεχνικές και με υλικά που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι, είναι το γλυκό που κερδίζει τις εντυπώσεις χωρίς να σε κουράζει.

Δημήτρης Μακρυνιώτης: Νηστίσιμα ταρτάκια σοκολάτας που σαγηνεύουν!

Ιδανική επιλογή μετά από ένα πλούσιο γεύμα, δίνει μια ανάσα φρεσκάδας και γλύκας.

Υλικά

  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκους μεσαίων αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Διαβάστε επίσης: Πάσχα 2025: Τα πιο αφράτα πασχαλινά κουλουράκια από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη