Λαχταριστά Cheeseburger Sliders μαγείρεψε στο Στούντιο 4, ο Σταύρος Βαρθαλίτης!

Υλικά για τα Cheeseburger Sliders

12 Μίνι ψωμάκια μπριος

500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (λάπα ή σπάλα)

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο

12 Φέτες τσένταρ τυρί

6 Αγγουράκια μικρά τουρσί, ψιλοκομμένα

100 γρ. Κετσαπομαγιονέζα Condito

80 γρ. Βούτυρο λιωμένο

2 κ.σ. Σουσάμι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα Cheeseburger Sliders

• Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, σπάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα σε μικρά κομμάτια.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς, τον αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε το κάτω μέρος τους σε ένα ορθογώνιο ταψί 23×33 εκ.
• Αλείφουμε τα ψωμάκια που έχουμε κόψει με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε την κετσαπομαγιονέζα ομοιόμορφα, καλύπτουμε με 6 φέτες τσένταρ, προσθέτουμε τον κιμά από το τηγάνι, απλώνοντάς τον καλά, και σκορπίζουμε τα αγγουράκια τουρσί πάνω από τον κιμά. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες 6 φέτες τσένταρ από πάνω και κλείνουμε με τα καπάκια των ψωμιών, σχηματίζοντας τα μίνι μπέργκερ.
• Αλείφουμε παντού με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο.
• Βγάζουμε τα μίνι μπέργκερ από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα βουτάμε σε λίγη επιπλέον κετσαπομαγιονέζα.