Το πέμπτο, και τελευταίο, επεισόδιο των οντισιόν του MasterChef είχε απ’ όλα. Από φανουρόπιτες και κατεψυγμένο ψάρι, μέχρι έπαρση κι εκνευρισμό. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε, λίγο πριν το bootcamp.

Αρνάκι απ’ το Άμστερνταμ

Ο Μανώλης ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Άμστερνταμ σε επαγγελματικές κουζίνες. Αυτό του έδωσε λίγη έπαρση παραπάνω απ΄όσο «χρειάζεται» κάποιος για να αντιμετωπίσει τους κριτές. Το να πιάσει κάποιος το αρνάκι με τα χέρια για να δει το ψήσιμο θεωρείται για τους κριτές «θανάσιμο αμάρτημα». Αν αυτό συνδυάζεται με λανθασμένο ψήσιμο και ονομασία, τότε η ποδιά έρχεται πολύ δύσκολα και με αρκετή κριτική. Τουλάχιστον το φαγητό ήταν νόστιμο.

 

Η αγάπη κάνει θαύματα

Ο Γιώργος είναι συνταξιούχος οικοδόμος κι έμαθε να μαγειρεύει πριν 2,5 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι αρρώστησε η γυναίκα του κι ήθελε να τη φροντίζει. Με δική της συνταγή αποφάσισε να διαγωνιστεί στο MasterChef και να έρθει αντιμέτωπος με τους κριτές. Μπορεί το φαγητό να ήταν νόστιμο, αλλά το κατεψυγμένο ψάρι δεν είναι το «αγαπημένο» των κριτών κι έτσι δεν πέρασε στον επόμενο γύρο.

Κανένα εμπόδιο

Ο Αριστοτέλης ήρθε από την Κύπρο στην κουζίνα του MasterChef για να αποδείξει ότι αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τίποτα απολύτως δεν μπορεί να σε εμποδίσει. Ακόμα κι αν κινείσαι με αμαξίδιο, μπορείς ακόμη να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

 

Η φανουρόπιτα

Άλλοι κοιτούν να μαγειρεύουν σωστά κι άλλοι αφήνουν στον Θεό την πορεία τους στο MasterChef. Ο Κωνσταντίνος πριν έρθει αντιμέτωπος με τους κριτές, έφτιαξε μια φανουρόπιτα για να του «φανερώσει» την ποδιά. Ωστόσο, το φρικασέ του, αλλά και η σκέψη του να μαγειρέψει για όλη την παραγωγή, ήταν πιο αποτελεσματικά από την πίτα και του έδωσαν με ευκολία την ποδιά.