Ακροάσεων συνέχεια για τον τρίτο κύκλο του MasterChef και για άλλη μια βραδιά, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κλήθηκαν να δοκιμάσουν. Να γευτούν και να κρίνουν ποιοι από τους επίδοξους σεφ μπροστά τους, είναι ικανοί για να μπουν στους καλύτερους 50 του φετινού διαγωνισμού. Τη Δευτέρα είδαμε σεφ από τη Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα και παρακολουθήσαμε τον αγώνα τους να περάσουν στην επόμενη φάση.
Η φυσιολάτρης Ματίλντα
H Ματίλντα είναι μισή Ελληνίδα και μισή Σουηδέζα, που επέστρεψε στην Ελλάδα για μια νέα αρχή. Η διαγωνιζόμενη αν και δεν είναι επαγγελματίας σεφ, εντυπωσίασε τους κριτές με τη σούπα κάρυ της. Όπως είπε, αποφάσισε μαζί με τον σύντροφό της παρακολουθούσαν ανελλιπώς το περσινό MasterChef και έτσι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στον τρίτο κύκλο. “Στην κουζίνα είμαστε γιν γιανκ” είπε για τη σχέση του.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου που υποστήριξε πως το πιάτο της Ματίλντας ήταν τόσο καλό, που μόνο με κάποιο ξόρκι θα μπορούσε να συμβεί.
Τα δίδυμα από τη Ναύπακτο
Τα αδέρφια Συμεών και Νίκος από τη Ναύπακτο έβαλαν στοίχημα να περάσουν στην 50αδα. Μάλιστα όπως δήλωσαν στους κριτές, έχουν βάλει σκοπό να “βγάλει” ο ένας τον άλλον από τον διαγωνισμό. Η ομοιότητά τους προφανής, τόσο που όταν οι κριτές έδωσαν την πρώτη ποδιά, παραξενεύτηκαν που είδαν το ίδιο πρόσωπο να επιστρέφει στην κουζίνα με άλλο πιάτο. Σε κάθε περίπτωση οι δίδυμοι κατάφεραν να πείσουν τους Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο και έφυγαν με την ποδιά.
Το ιδιαίτερο ριζότο σοκολάτας
Ο Σπύρος θέλησε να εντυπωσιάσει με ένα ριζότο που δύσκολα κανείς θα δοκίμαζε. Πρόκειται για ένα αλμυρό πιάτο, που όμως έχει σοκολάτα. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που σεφ πειραματίζονται έτσι, οι κριτές έδειξαν από την αρχή σκεπτικοί. Στη δοκιμασία οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, με τον κ. Κοντιζά να σχολιάζει πως το αποτέλεσμα ήταν “πάρα πολύ κακό”. Έτσι, ο διαγωνιζόμενος πήρε το τρόλεϊ του και αποχώρησε.