Πραγματογνώμονας για δυστύχημα στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη»
Νέα

Πραγματογνώμονας για δυστύχημα στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη»

Πραγματογνώμονας για δυστύχημα στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη»

Ο πραγματογνώμονας Τροχαίων και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αναστάσιος Δέδες, μίλησε για το τραγικό γεγονός

Με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα Τροχαίων και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων ο Αναστάσιος Δέδες ανέλυσε τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στη φρικτή τραγωδία που γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

Ο κ. Δέδες εμφανίστηκε στη «Μεγάλη Εικόνα» και παρουσίασε τα τρία λάθη που σύμφωνα με τον ίδιο έκανε ο σταθμάρχης και οδήγησαν ολοταχώς στο αιματοκύλισμα.

«Από όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, θα υποβάλλω δύο ρητορικά ερωτήματα τα οποία εάν απαντηθούν θα οδηγήσουν εκεί που πρέπει. Το πρώτο είναι εάν γνώριζε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως το σύστημα που έπρεπε να κάνει επιτήρηση σωστής λειτουργίας του τρένου, δεν υπήρχε. Εάν το γνώριζε έθεσε σε κίνδυνο όλους τις επιβαίνοντες. Το ίδιο ισχύει και για την Hellenic Train» τόνισε σε πρώτο χρόνο.

«Το μόνο που προκύπτει αρχικά, είναι πως ο σταθμάρχης έκανε τρία λάθη. Το πρώτο ήταν πως άφησε την αριστερή παράκαμψη ενώ έπρεπε να τη μεταφέρει στη ευθεία. Το δεύτερο είναι πως αφού έφυγε το τρένο έπρεπε να κατέβει ο ίδιος να ελέγξει προς τα που πηγαίνει το τρένο, όπως λέει ο κανονισμός. Και το τρίτο αφού είχε μπροστά του τοπ πάνελ και ακολουθεί την λοξή πορεία έπρεπε να δει πως αφρού είναι αναμμένα τα λαμπάκια, θα καταλάβαινε πως πήγαινε λάθος».

Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, ο σταθμάρχης έπρεπε να έχει έναν επιπλέον, άνθρωπο δίπλα του ανεξάρτητα με την εκπαίδευσή του.