Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, μέσα από το Στούντιο 4, παρουσίασε μια εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή: μελιτζάνες με ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού.
Με απλά υλικά και με την ανεπιτήδευτη μαγειρική του προσέγγιση, έδειξε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα δροσερό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια.
Οι μελιτζάνες συνδυάζονται υπέροχα με τη γλύκα της ντομάτας, ενώ η ελαφριά μπεσαμέλ με βάση το γιαούρτι δίνει μια πιο φρέσκια και ανάλαφρη πινελιά στο πιάτο.
Υλικά:
- 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. φέτα (για το σερβίρισμα)
- Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 200 γρ. νερό
- 1-2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτα:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 8% λιπαρά
- 2 αβγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε επίσης: Σταύρος Βαρθαλίτης: Μανιταρόπιτα με μπέικον και λάδι τρούφας που… σαγηνεύει!