Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, και στον καναπέ της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου μίλησε – μεταξύ άλλων – για τις μουσικές τάσεις, τη μόδα στη μουσική, αλλά και το φαινόμενο της τραπ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα μηνύματα που περνούν στους νέους.
«Σαφώς και έχει μόδες η μουσική. Εγώ ένιωθα πάντα εκτός μόδας. Τότε που ξεκινούσαμε εμείς, ήταν της μόδας η αναβίωση του ρεμπέτικου. Η γενιά μου πήγαινε στα ρεμπετάδικα. Υπήρχε και ροκ σκηνή, επίσης δυνατή, που ήταν αγγλόφωνη – και εκεί ήμασταν εκτός μόδας εμείς», ανέφερε με ειλικρίνεια, εξηγώντας πώς ένιωσε στα πρώτα του βήματα.
Νίκος Πορτοκάλογλου: «Τα πρώτα χρόνια η σκηνή ήταν τρομακτική για μένα»
Συνεχίζοντας, στάθηκε στο πώς η μουσική διαμορφώνει νοοτροπίες και κοινωνικές στάσεις, εστιάζοντας στο σημερινό φαινόμενο της τραπ: «Κάθε είδος μουσικής που προσφέρει μια ταυτότητα στα νέα παιδιά, πάει πακέτο με μια νοοτροπία ανθρώπου–ζωής. Εδώ, όμως, είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο που μέσα από την τραπ νομιμοποιούνται απαράδεκτα πράγματα. Δηλαδή, ο τρόπος που μιλάνε για τις γυναίκες – μου φαίνεται αδιανόητο πώς ένα νέο κορίτσι ακούει αυτά τα τραγούδια, που είναι τόσο υποτιμητικά, και δεν διαμαρτύρεται, και θαυμάζει τον καλλιτέχνη. Το βλέπω κι εγώ με μία απορία. Η νέα γενιά έχει ανάγκη από μία επαναστατική μουσική».
Διαβάστε επίσης: Νίκος Πορτοκάλογλου: «Μετά τη διάλυση των Φατμέ το κοινό μού γύρισε την πλάτη…»