Στο Στούντιο 4, ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε μια ιταλική πανζανέλα με ψητό κοτόπουλο, ιδανική για το καλοκαίρι.
Το δροσερό αυτό πιάτο βασίζεται σε παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις και συνδυάζει φρέσκα λαχανικά, τραγανό ψωμί και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου σε μια πλούσια, χορταστική σαλάτα.
Με αρώματα από βασιλικό, ρίγανη και σκόρδο, και μια ισορροπημένη σάλτσα με μηλόξιδο και μέλι, η πανζανέλα του Βαρθαλίτη αποδεικνύει πως η απλότητα μπορεί να κρύβει γευστική έκρηξη.
Ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και γεύση που θυμίζει Ιταλία.
Υλικά για την πανζανέλα
- 4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 4 Ντομάτες μεσαίες
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης
- 1 Κρεμμύδι μεσαίο
- 150 γρ. Ελαιόλαδο
- 300 γρ. Ψωμί φρέσκο
- 1 κ.σ. Ελιές σε ροδέλες
- 1 κ.σ. Κάπαρη
- 1 Αγγούρι ολόκληρο
- 2 κ.σ. Μηλόξιδο
- 1 κ.σ. Μέλι
- 2 κλωνάρια Φρέσκο βασιλικό
- 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε επίσης: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγειρεύει μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα – Μια συνταγή που αγκαλιάζει το τραπέζι