Στο Στούντιο 4, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφερε το άρωμα της παράδοσης σε ένα πιάτο που συνδυάζει τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού με τη φινέτσα της σύγχρονης κουζίνας. Μοσχάρι μελωμένο, βρασμένο υπομονετικά σε σάλτσα πλούσια, με κανέλα, κρασί και ντομάτα. Κάθε κουταλιά και μια μικρή ιστορία θαλπωρής.

Οι μελιτζάνες – φλάσκιες και ζουμερές – δένουν απόλυτα με τη γλύκα της σάλτσας και τη βαθιά γεύση του κρέατος, ενώ η φέτα στο φινάλε απογειώνει το αποτέλεσμα με την αλμυρή της ένταση.

Σταύρος Βαρθαλίτης: Έφτιαξε τυρόπιτα και ζαμπονοτυρόπιτα στο 5λεπτο – Πιο εύκολες δεν γίνεται!

Ένα πιάτο πληθωρικό, με υλικά που μιλούν ελληνικά, αλλά εκτελεσμένο με τρόπο που κλείνει το μάτι στη μοντέρνα αισθητική.

Ένα φαγητό-δήλωση, για όσους αγαπούν τις γεύσεις με μνήμη – κι ένα τραπέζι που γεμίζει καρδιές, όχι μόνο πιάτα.

Υλικά:

  • 800 γρ. μοσχάρι από ποντίκι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. αλεύρι κορν φλαουρ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μελιτζάνες φλάσκιες
  • 200 γρ. φέτα για το σερβίρισμα
  • ψωμί για το σερβίρισμα

Διαβάστε επίσης: Τραγανή πατατοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης από τον Σταύρο Βαρθαλίτη – Δροσερή, τραγανή και απίθανη