Γλυκιά νοσταλγία και αρώματα από παιδικές αναμνήσεις πλημμύρισαν το πλατό της εκπομπής Στούντιο 4, όταν ο Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσίασε τη συνταγή του για παραδοσιακές καρύδες, το αγαπημένο γλύκισμα των παλιών ζαχαροπλαστείων που παραμένει διαχρονικό.

Με απλά υλικά και χωρίς πολύπλοκες τεχνικές, ο γνωστός pastry chef έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε τις πιο αρωματικές και αφράτες καρύδες, που εξωτερικά θυμίζουν μικρά «σύννεφα» και εσωτερικά λιώνουν στο στόμα.

Η τάρτα μήλου του Δημήτρη Μακρυνιώτη που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Η συνταγή είναι ιδανική για όλες τις εποχές, είτε ως συνοδευτικό με τον καφέ είτε ως χειροποίητο γλυκό δώρο.

Υλικά:

  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι

Διαβάστε επίσης: Brownie fudge από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη – Ζουμερό και ακαταμάχητο!