Γλυκιά νοσταλγία και αρώματα από παιδικές αναμνήσεις πλημμύρισαν το πλατό της εκπομπής Στούντιο 4, όταν ο Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσίασε τη συνταγή του για παραδοσιακές καρύδες, το αγαπημένο γλύκισμα των παλιών ζαχαροπλαστείων που παραμένει διαχρονικό.
Με απλά υλικά και χωρίς πολύπλοκες τεχνικές, ο γνωστός pastry chef έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να φτιάξουμε τις πιο αρωματικές και αφράτες καρύδες, που εξωτερικά θυμίζουν μικρά «σύννεφα» και εσωτερικά λιώνουν στο στόμα.
Η τάρτα μήλου του Δημήτρη Μακρυνιώτη που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Η συνταγή είναι ιδανική για όλες τις εποχές, είτε ως συνοδευτικό με τον καφέ είτε ως χειροποίητο γλυκό δώρο.
Υλικά:
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 βανιλίνη
- Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Διαβάστε επίσης: Brownie fudge από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη – Ζουμερό και ακαταμάχητο!