Παρέμβαση Σοφίας Πολυζωγοπούλου: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης»
Τηλεόραση

Παρέμβαση Σοφίας Πολυζωγοπούλου: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης»

Παρέμβαση Σοφίας Πολυζωγοπούλου: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης»

Όσα μετέφερε μέσω του Άγγελου Βουράκη στο Fay's time

Παρέμβαση στην εκπομπή Fay’s time, πραγματοποίησε μέσω του Άγγελου Βουράκη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου και να ξεκαθαρίσει όσα ακούγονται περί συγκάλυψης του περιστατικού ξυλοδαρμού από μέρους της

«Δεν είχα ποτέ πρόθεση να συγκαλύψω αυτό που έγινε εις βάρος μου», δήλωσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, το πρωί της Τρίτης, αναφερόμενη στον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα.

Η ίδια δηλώνει πως δεν είχε ποτέ πρόθεση συγκάλυψης όσων συνέβησαν με αφορμή τα αρχικά ρεπορτάζ για την υπόθεση που ανέφεραν ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της δήλωναν ότι τα τραύματά της προέρχονταν από ατύχημα, ότι είχε πέσει από τη σκάλα.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, γιατί όπως σας εξήγησα χθες, με τους ανθρώπους αυτούς όλοι μπορεί να συνδεόμαστε, αλλά εγώ τυχαίνει να έχω μια κοινή πορεία από πολύ παλιά, από τα φοιτητικά χρόνια, τα επαγγελματικά, από κοινούς πολύ δεμένους φίλους και μου ζητήθηκε και πρέπει και οφείλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, αναφορικά με την καλή μου συνάδελφο, συμφοιτήτριά μου, Σοφία Πολυζωγοπούλου», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Μεταφέρω όπως ακριβώς μου ζητήθηκε ότι, μιλάμε για μια γυναίκα που δουλεύει πολύ σκληρά από τα 17 της, είναι μια καλή δικηγόρος, που κρατούσε το οικογενειακό γραφείο αυτή. Ήταν βράχος στα δικαστήρια. Εκείνο λοιπόν το κρίσιμο βράδυ, όπου δέχτηκε μια πάρα πολύ βαριά και σκληρή κακοποίηση και με όλη τη δύναμη, την εμπειρία και τη γνώση που είχε μέσα της, σε κανένα σημείο αυτού του περιστατικού δεν είχε πρόθεση να συγκαλύψει αυτό που έγινε σε βάρος της. Έκανε διαχείριση για να μπορέσει να φτάσει σε ασφαλές περιβάλλον  έτσι ώστε να μη συνεχίσει η κακοποίηση της.

Αυτό που είχε σκοπό ήταν να μπορέσει να ενεργοποιήσει ένα κουμπί πανικού το οποίο υπήρχε στο σπίτι της, στον συναγερμό, δεν τα κατάφερε γιατί της αφαιρέθηκε από τον δράστη αυτή η δυνατότητα και με τη διαχείριση που μπορούσε να σκεφτεί, για να πάει να πάρει και τη βοήθεια που έπρεπε, γιατί ήταν η υγεία της, ή να ξαναχτυπηθεί, προσπαθούσε να οδηγηθεί σε ασφαλές ιατρικό περιβάλλον. Όσο πήγαινε εκεί, ο κακοποιητής κρατούσε ακόμα το τηλέφωνό της. Γι αυτό ήταν δύσκολη η κατάσταση και ενημέρωσε εκεί τους γιατρούς. Του είχε πει ότι “εγώ θα πω για τη σκάλα”, για να μπορέσει να νιώσει ασφάλεια και να τον πάει στο νοσοκομείο. Να μη φύγει από τον χώρο για να έρθει η αστυνομία, γι αυτό ενημέρωσε νοσοκόμα και γιατρό».

«Μου ζήτησαν να μεταφερθεί, ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση, όποιος κι αν ήταν αυτός, να παράσχει προστασία στον κακοποιητή της. Έκανε διαχείριση για να προστατεύσει τον εαυτό της και να μπορέσει με τον σωστό τρόπο να οδηγήσει τον κακοποιητή στη δικαιοσύνη», κατέληξε ο Άγγελος Βουράκης.