Το Πάσχα είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές της άνοιξης, γεμάτη παραδόσεις και αρώματα από σπιτικά γλυκίσματα.
Ανάμεσα σε αυτά, τα πασχαλινά κουλουράκια κατέχουν ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι, με το βουτυρένιο τους άρωμα και την τραγανή, αλλά ταυτόχρονα αφράτη υφή τους.
Είτε για να συνοδεύσουν τον καφέ, είτε για να τα προσφέρετε σε φίλους και συγγενείς, αυτά τα κουλουράκια είναι το απόλυτο πασχαλινό κέρασμα.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μέσα από την εκπομπή Στούντιο 4 δίνει αναλυτικά και βήμα προς βήμα τη συνταγή και τα υλικά!
Υλικά:
- 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκο
- 1 βανιλίνη
- 50 ml κονιάκ
- 130 ml γάλα πλήρες
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κακουλέ
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. μαστίχα
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι