Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγείρεψε στο Στούντιο 4 μια υπέροχη συνταγή για πικάντικα πιροσκί με κιμά, συνοδευόμενα από δροσερή σάλτσα γιαουρτιού που δίνει έναν φρέσκο τόνο στο πιάτο.
Η ζύμη είναι αφράτη και τραγανή, ιδανική για να αγκαλιάσει τη γευστική γέμιση που συνδυάζει τον αρωματικό κιμά με τυρί φέτα και φρέσκα μυρωδικά, προσφέροντας μια νότα καπνιστής πάπρικας για βάθος και χαρακτήρα.
Τραγανή πατατοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης από τον Σταύρο Βαρθαλίτη – Δροσερή, τραγανή και απίθανη
Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με λάιμ, άνηθο και δυόσμο, που προσφέρει δροσιά και ισορροπεί τέλεια τις πιο έντονες γεύσεις του πιροσκί.
Μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια παραδοσιακή συνταγή με μια μοντέρνα και γευστική προσέγγιση.
Υλικά για τη ζύμη:
- 220γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 25γρ. ηλιέλαιο
- 120γρ. νερό χλιαρό
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- 50γρ. τυρί φέτα
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- 2 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι – πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 200γρ. γιαούρτι 5% λιπαρά
- 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.σ. φρέσκο δύοσμο
- 1 κ.γλ. φρέσκο άνηθο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε επίσης: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγειρεύει μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα – Μια συνταγή που αγκαλιάζει το τραπέζι