Η «ΠΟΠ Μαγειρική», κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00 και έρχεται για έκτη χρονιά, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, για να αναδείξει τον πλούτο των υλικών της ελληνικής υπαίθρου και να δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις, με τη δημιουργική υπογραφή του σεφ Ανδρέα Λαγού.
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό στόχο της, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Οι αλλαγές!
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του.
Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από τις ιστορίες αυτές, όλα τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα.
Μαζί του, ο Αντρέας Λαγός, θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Κάπως έτσι, για άλλη μια σεζόν, ο Ανδρέας Λαγός θα καλεί καλεσμένους και τηλεθεατές να μην ξεχνούν να μαγειρεύουν με την καρδιά τους, γι’ αυτούς που αγαπούν!
Eπεισόδιο 1ο
«Φάβα Φενεού, μέλι Κεφαλονιάς» και εκλεκτή καλεσμένη
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» κάνει ποδαρικό η Ελληνίδα τραγουδίστρια Στέλλα Κονιτοπούλου, η οποία μαζί με τον σεφ της εκπομπής Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με φάβα Φενεού και το δεύτερο με μέλι Κεφαλονιάς.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια των νησιώτικων τραγουδιών μας μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη Νάξο, τις συναυλίες που έδωσε στην Αυστραλία, για την οικογένειά της και τη σχέση με την κόρη της με την οποία είναι φίλες, μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας ενός γάμου και μας αφηγείται την ιστορία για την κατάθλιψη που πέρασε.