Αλέξης Γεωργούλης: Τι λένε οι επώνυμοι φίλοι του αλλά και η Ελληνίδα δικηγόρος του; «Ο,τιδήποτε μαθαίνουμε είναι από φήμες και από τα δημοσιεύματα»
Πρωινές εκπομπές

Αλέξης Γεωργούλης: Τι λένε οι επώνυμοι φίλοι του αλλά και η Ελληνίδα δικηγόρος του; «Ο,τιδήποτε μαθαίνουμε είναι από φήμες και από τα δημοσιεύματα»

Αλέξης Γεωργούλης: Τι λένε οι επώνυμοι φίλοι του αλλά και η Ελληνίδα δικηγόρος του; «Ο,τιδήποτε μαθαίνουμε είναι από φήμες και από τα δημοσιεύματα»

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης τα τελευταία 24ωρα με τις καταγγελίες εναντίον του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Στις πρωινές εκπομπές μίλησαν φίλοι του αλλά και η Ελληνίδα δικηγόρος του, Σταματίνα Μαλλά.

« Ο εντολέας μου φυσικά δηλώνει αθώος.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα πάρουμε τη δικογραφία. Ο,τιδήποτε μαθαίνουμε είναι από φήμες και από τα δημοσιεύματα.

Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Μπορεί καθένας να φανταστεί πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος» είπε.

Η Πηγή Δεβετζή συνάντησε πριν από λίγο καιρό τον Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες. «Καθόλου προβληματισμένο δεν τον είδα, κάναμε πολλή πλάκα, είναι πολύ χαρούμενο παιδί. Δεν ξέρω καν την καταγγέλλουσα, όταν είδα το δημοσίευμα είπα  “ποια βγαίνει τώρα;”. Του έστειλα χτες μήνυμα να του πω ότι έχω βγει να μιλήσω για εκείνον και μου απάντησε ότι είναι τρελό αυτό που συμβαίνει».

O Χάρης Ρώμας δήλωσε ότι «δεν ξέρω σε βάθος και στην πραγματικότητα τι έχει συμβαίνει.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ότι μετά από 3 χρόνια που έκανε την καταγγελία η παθούσα βγήκε στη δημοσιότητα.

Εμείς όλοι που είμαστε στα φώτα της δημοσιότητας πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί σε οποιαδήποτε αντίδραση. να ελέγχουμε τις θυμικές αντιδράσεις μας γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι.

Ο Αλέξης έκανε πολύ καλά που παραιτήθηκε από το κόμμα. Ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Η Μαρίνα Ασλάνογλου σε δηλώσεις της είπε: «Ο Αλέξης είναι ένα υπέροχο πλάσμα, εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός συνεργάτης όσο τον γνώρισα εγώ, με τρομερό ήθος και ποιότητα ψυχής, με πολύ ωραία σκέψη και άποψη.

Έπεσα από τα σύννεφα, για τον συγκεκριμένο μού ακούστηκε ξένο.

Είναι ένα παιδί που δεν πειράζει άνθρωπο, θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί του, γιατί τον αγαπώ πολύ τον Αλέξη».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε το Mega Καλημέρα για την υπόθεση:

«Η αλήθεια είναι ότι η καταγγελία έγινε το 2020, πέρασαν 3 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα προφανώς οι ανακριτικές αρχές διερευνούσαν τις κατηγορίες ώστε να μπορέσουν να τεκμηριωθούν. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι εισάγεται προς εκδίκαση στο δικαστήριο μία υπόθεση όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και τεκμηριωμένες. Τώρα γιατί πέρασαν 3 χρόνια σε αυτή την υπόθεση ενώ από τη δημόσια ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, είχε την καταγγελία της και είχε πάει και σε ιατροδικαστή, δεν μπορώ να το εξηγήσω», ανέφερε αρχικά.

«Όσον αφορά στο βελγικό σύστημα, είναι ένα σύστημα που ζητάει ομολογίες. Είναι ένα δίκαιο ομολογιών. Εάν ο καταγγελλόμενος είναι αρνητικός θα περάσει δύσκολα, γιατί αυτό το σύστημα επιβραβεύει τους ομολογούντες. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να διακονώ την δικηγορία στις Βρυξέλλες εάν το μόνο μου μέλημα ήταν να πείσω τον ή την εντολέα μου να δηλώσει ενοχή, όταν η θέση τους είναι ότι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Μου φαίνεται αδιανόητη η χρονική διάρκεια όταν για υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή η βελγική δικαιοσύνη κίνησε διαδικασίες σε 6 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Γεωργούλης για την έρευνα αυτά τα τρία χρόνια;

«Είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι είχε ενημερωθεί. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τους συναδέλφους. Άλλη μια δυσκολία που υπάρχει στη βελγική δικονομία είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας τα δίνουν οι αρχές με το σταγονόμετρο. Δύο μέρες πριν την ακρόαση θα δώσουν τα στοιχεία, πολλές φορές μία μέρα, άλλες φορές επιλεκτικά. Τα δικαιώματα ενός κατηγορουμένου δεν κατοχυρώνονται στην πράξη στις βελγικές αρχές. Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο το οποίο με ευκολία το επιβάλλουν οι βελγικές αρχές εάν δεν έχει ομολογήσει ο κατηγορούμενος. Εάν έχει ομολογήσει μπορεί να την γλιτώσει».