Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και εκτός από πολύ νερό, οι ειδικοί συμβουλεύουν ελαφριά γεύματα!
Όπως η σαλάτα που παρουσίασε η Γωγώ Δελογιάννη στο Πρωίαν σε είδον, με τραγανό ρύζι και γαρίδες!
Και ελαφριά και καλοκαιρινή και πεντανόστιμη!
Για το τραγανό ρύζι θα χρειαστούμε:
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο μπασμάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
Λίγο αλάτι
Για τις γαρίδες:
400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Χυμός 1 λάιμ ή λεμονιού
1 κ.γ. σόγια σος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό καρότο τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Φύλλα δυόσμου
1/2 κούπας φιστίκια
Για το ντρέσινγκ:
6 κ.σ. χυμός λάιμ ή λεμονιού
4 κ.σ. σόγια σος
2 κ.γ. μέλι
4 κ.γ. σησαμέλαιο
6 κ.σ. ηλιέλαιο