Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και εκτός από πολύ νερό, οι ειδικοί συμβουλεύουν ελαφριά γεύματα!

Όπως η σαλάτα που παρουσίασε η Γωγώ Δελογιάννη στο Πρωίαν σε είδον, με τραγανό ρύζι και γαρίδες!

Και ελαφριά και καλοκαιρινή και πεντανόστιμη!

Για το τραγανό ρύζι θα χρειαστούμε:

3 φλιτζάνια μαγειρεμένο μπασμάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

Λίγο αλάτι

Για τις γαρίδες:

400 γρ. καθαρισμένες γαρίδες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Χυμός 1 λάιμ ή λεμονιού

1 κ.γ. σόγια σος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αγγουράκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό καρότο τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Φύλλα δυόσμου

1/2 κούπας φιστίκια

Για το ντρέσινγκ:

6 κ.σ. χυμός λάιμ ή λεμονιού

4 κ.σ. σόγια σος

2 κ.γ. μέλι

4 κ.γ. σησαμέλαιο

6 κ.σ. ηλιέλαιο