Μεγάλο και σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με το πιάτο αντιγραφής της χθεσινής δοκιμασίας στο MasterChef. Το γλυκό που παρουσίασε ο pastry Chef Φίλιππος Παπασπύρου φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς… δικό του.
Ο pastry Chef Φίλιππος Παπασπύρου, μας ετοίμασε Pâte sablée. Ένα γλυκό που πέρα από γεύση, μαγνητίζει και τα βλέμματα. Βρείτε τη συνταγή εδώ https://t.co/OJXpWxHXir #MasterChefGR @StarChannelGr #StarChannelTv pic.twitter.com/lgxDZWN3Xo
— masterchefgr (@masterchefgr) March 27, 2019
Αν και δεν διευκρινίστηκε από την παραγωγή, όπως παρατήρησαν οι γνώστες του Twitter το γλυκό που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι παίκτες όχι μόνο δεν ήταν πρωτότυπη δημιουργία του Έλληνα Chef αλλά η αυθεντική ιδέα ανήκε στον Chef Pâtissier του πεντάστερου ξενοδοχείου Mandarin Oriental στο Παρίσι, Adrien Bozzolo.
Dear @AdrienBozzolo #adrienbozzolo #MandarinOrientalParis your pastry creation was stolen by Filippos Papaspyrou at #MasterChefGR pic.twitter.com/NjwGC8pnK8
— φραπες🥤 (@frapes_) March 27, 2019
Η “όρθια” πάστα φαίνεται ότι πρωτοδημιουργήθηκε από το Bozzolo ήδη από το 2017 και το ερώτημα είναι αν η παραγωγή του MasterChef γνώριζε αυτή τη λεπτομέρεια.
Ιδού και οι φωτογραφίες της πάστας σε παραλλαγές από το Instagram του Adrien Bozzolo.
https://www.instagram.com/p/BaQ3vUxHag9/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BjunecAHsZj/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BW4jcf9jRPx/?utm_source=ig_web_copy_link

O Bozzolo εν δράσει με την πολυσυζητημένη πάστα
Τι είπε ο chef στο “Πρωινό”;
“Το Πρωινό” επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον Bozzolo και πήρε απάντηση σχετικά με το γλυκό. “Βρίσκω ανέντιμο από την πλευρά αυτού του σεφ να οικειοποιείται τη δουλειά ενός άλλου”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Bozzolo.
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: