Η γη της ελιάς – Τα τελευταία επεισόδια (187-190): Η εκδικητική μανία της Αμαλίας σαρώνει τα πάντα!
Σειρές

Η γη της ελιάς – Τα τελευταία επεισόδια (187-190): Η εκδικητική μανία της Αμαλίας σαρώνει τα πάντα!

Η γη της ελιάς – Τα τελευταία επεισόδια (187-190): Η εκδικητική μανία της Αμαλίας σαρώνει τα πάντα!

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου η σειρά μας αποχαιρετά για καλοκαίρι

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου μας αποχαιρετά η Γη της ελιάς που επανέρχεται για τον 4ο κύκλο από το φθινόπωρο. Τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σεζόν θα παιχτούν στο Mega την άλλη εβδομάδα.

Όλα καταρρέουν σε μία στιγμή. Η εκδικητική μανία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και ο πόνος στερεί τη χαρά… Η μοίρα, για πολλοστή φορά, παίζει το δικό της σκληρό παιχνίδι και αλλάζει τις ζωές των ηρώων της Μάνης.

Στα τελευταία επεισόδια του τρίτου κύκλου στη Γη της ελιάς, η Αθηνά και ο Τζον παντρεύονται, και όλη η Αρεόπολη μοιράζεται τη χαρά τους. Ή μήπως όχι; H Ισμήνη και ο Κωνσταντίνος οδηγούνται στον χωρισμό. Το μίσος «τυφλώνει» την Αμαλία…

Η γη της ελιάς: Οι περιλήψεις των τελευταίων επεισοδίων (187 – 190)

Επεισόδιο 187 (Δευτέρα 24 Ιουνίου)

Ο Παρασκευάς συναντάει την Ειρήνη και βάζει τους όρους του, αλλά ο Δημοσθένης δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ηττήθηκε από ένα παιδαρέλι.

Ο Ισίδωρος ζητάει από τον Λυκούργο να βρει τρόπο ώστε να σπάσει το προγαμιαίο σύμφωνο που είχε κάνει με την Αμαλία, αλλά εκείνη σκοπεύει να τον δυσκολέψει.

Η Αριάδνη πέφτει παραλίγο θύμα ληστείας, ενώ η άμεση παρέμβαση του Κουράκου τη γλιτώνει από τα χειρότερα. Η Ισμήνη τραβάει τον καβγά στα άκρα και απαιτεί από τον Κωνσταντίνο να απολύσει τη Σοφία. Το βιβλίο της Μαρίας κυκλοφορεί και όλοι νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις αποκαλύψεις.

Επεισόδιο 188 (Τρίτη 25 Ιουνίου)

Η Ιουλία εκμυστηρεύεται στον Στάθη ότι ονειρεύεται θρησκευτικό γάμο κι αποφασίζουν να το σκεφτούν. Την ίδια ώρα, η Αρετή και η Κούλα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον γάμο της Αθηνάς.

Η Αθηνά, από την άλλη, έχει χάσει το κέφι της λόγω του βιβλίου της Μαρίας και η μητέρα της είναι απαρηγόρητη. Ο Ισίδωρος ξεκαθαρίζει στην Αμαλία πως δεν θα τηρήσει το προγαμιαίο τους συμβόλαιο. Η Χάιδω και η Βασιλική συμφωνούν να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι, γιατί οι αναμνήσεις από τον Φίλιππο είναι δυσβάστακτες. Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη συνεχίζουν να μαλώνουν για τη Σοφία, με τον Κωνσταντίνο να δηλώνει ανένδοτος σε σχέση με την απόλυσή της. Η Ισμήνη πραγματοποιεί την απειλή της και φεύγει από το σπίτι.

Επεισόδιο 189 (Τετάρτη 26 Ιουνίου)

Η Αθηνά μαθαίνει ότι η Μαρία σκοπεύει να επικαλεστεί μία ψεύτικη δικαιολογία προκειμένου να μην πάει στον γάμο, λόγω του βιβλίου, και σκέφτεται να τον αναβάλει. Με άγριες διαθέσεις, ο Λυκούργος ζητάει εξηγήσεις από τον Κωνσταντίνο για τον χωρισμό του με την Ισμήνη, αλλά αυτά που ακούει τον κάνουν να δει την κατάσταση με άλλα μάτια. Ο Δημοσθένης κάνει ένα δώρο στον Παρασκευά κι εκείνος αυτή τη φορά το δέχεται. Η Χάιδω με τη Βασιλική ξεκινούν να ψάχνουν για καινούριο σπίτι. Αργότερα, η Χάιδω κάνει μια κατάθεση ψυχής στον αστυνόμο Κουράκο, αφού αυτός ήταν που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της. Το μωρό αρρωσταίνει και η Ιουλία δεν αποκαλύπτει στον Στάθη όλη την αλήθεια. Η Νάνσυ λέει κάτι στη Φιλιώ που τη στεναχωρεί πάρα πολύ και οι δυο τους έρχονται για πρώτη φορά σε σύγκρουση.

Η Αμαλία εκδηλώνει τις πραγματικές της προθέσεις και φαίνεται πως θέλει να καταστρέψει ολοσχερώς τον Ισίδωρο αλλά και την Αθηνά.

Επεισόδιο 190 – Τελευταίο (Πέμπτη 27 Ιουνίου)

Ο Λυκούργος ζητάει από τη Χάιδω να συνετίσει την Ισμήνη σε σχέση με τον Κωνσταντίνο, αλλά η Ισμήνη παραμένει ανένδοτη κι επιμένει στον χωρισμό.

Η Ιουλία ακυρώνει την επιστροφή της στη Μάνη, καθώς το μωρό είναι αδιάθετο κι έτσι δεν θα παρευρεθεί στον γάμο. Η Αρετή εκπλήσσεται ευχάριστα όταν την ενημερώνουν πως θα γυρίσει δική της εκπομπή. Η Αθηνά και ο Τζον παντρεύονται στο δημαρχείο, υπό τις ευλογίες του Ισίδωρου. Η Χάιδω δεν ακολουθεί στο τραπέζι και η Βασιλική αποφασίζει να μην την αφήσει μόνη στο πένθος της. Κι ενώ το γλέντι συνεχίζεται, δύο ακραία γεγονότα έρχονται να ανατρέψουν τις ζωές κάποιων ηρώων και θα συμπαρασύρουν τις ζωές κάποιων άλλων, με οδυνηρό τρόπο…

Διαβάστε ακόμα:

Η γη της ελιάς: Έτσι τελειώνει ο 3ος και αρχίζει ο 4ος κύκλος – Τροχαίο, αφίξεις, χωρισμοί και συλλήψεις!