Κάθε λόγο να καυχιέται έχει η ελληνική μυθοπλασία, γιατί όταν έχει όρεξη δημιουργεί απολαυστικά διαμαντάκια», που καταφέρνουν μέσα από την αγάπη του κόσμου να μένουν αλώβητα στον χρόνο.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το ανυπέρβλητο Κωνσταντίνου και Ελένης των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά.

Μια σειρά τόσο cult και ταυτόχρονα τόσο mainstream, που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Ένα sitcom που δεν είναι απλώς «μια ακόμα σειρά του ’90», αλλά μία διαχρονική αξία που –κακά τα ψέματα– καμία άλλη παραγωγή δεν έχει καταφέρει να αγγίξει σε επαναληπτική λατρεία.

Μάλιστα, για κάποιους το Κωνσταντίνου και Ελένης έχει ταυτιστεί ως το ελληνικό αντίστοιχο των Friends – και όχι άδικα

Διαβάστε επίσης Villains’ Club: Οι «κακοί» των σειρών που έγραψαν… σατανική ιστορία και αποθεώθηκαν!

Όχι γιατί μοιάζουν τα σκηνικά, ούτε γιατί έχουμε να κάνουμε με το ίδιο storyline. Αλλά γιατί νιώθεις το ίδιο comfort αίσθημα, όταν κάθεσαι στον καναπέ για να δεις ένα επεισόδιο. Όπως και τα Φιλαράκια, το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι η ελληνική βερσιόν… ψυχοθεραπείας σε repeat.

Η πιο επιτυχημένη ελληνική «συγκατοίκηση με το ζόρι» έχει εξελιχθεί σε άσβεστο μύθο, με την Ελένη να κάνει επαναστάσεις για τα πάντα και τον Κωνσταντίνο να ζει στον κόσμο του… αποχετευτικού συστήματος του Βυζαντίου. Δύο κόσμοι όχι απλώς διαφορετικοί, αλλά εκρηκτικά αντίθετοι, και όμως αυτή η ασταμάτητη σύγκρουση, είναι το στοιχείο που αγαπήσαμε περισσότερο στο δίδυμο.

Και μην ξεχνάμε το supporting cast, που εδώ αγαπήθηκε όσο και οι πρωταγωνιστές. Η Πέγκυ που «περπατάει και πετάει», ο «μοναδική μου αγάπη» Μάνθος, ο easy rider Νικόλας και η Ματίνα με τους μουσακάδες και την αιώνια κλάψα της να της φορέσει την «κουλούρα» ο γαμπρός.

Ξαναβλέπεται; Ξαναβλέπεται ευλαβικά και θα ξαναβλέπεται μέχρι και τα 50 μας – για εμάς τους millenials. Είναι τέλειο; Όχι. Είναι αψεγάδιαστο; Όχι. Αλλά όπως και με τα Φιλαράκια, κανείς δεν θυμάται τα σφάλματα, γιατί το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται αλλού.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης δεν είναι απλώς «κλασικό». Είναι εθνικός θησαυρός. Ένα pop culture «μαργαριτάρι», που όταν σε πιάνουν οι μαύρες σου, το βάζεις και ξέρεις ότι σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις πέσει στο πάτωμα γελώντας μέχρι δακρύων.

Και όταν συμβαίνει αυτό, 27 χρόνια μετά την πρεμιέρα τους, ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με φαινόμενο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκου… να δεις τηλεόραση: Τα soundtracks που έκαναν τις σειρές αλησμόνητες και τις playlists μας πλουσιότερες