Οι φετινές τηλεοπτικές σειρές (2023-24) φρόντισαν να κρατήσουν σε εγρήγορση το τηλεοπτικό κοινό με τους ηθοποιούς να δίνουν κυριολεκτικά ρεσιτάλ ερμηνείας.
Όπως σε κάθε σειρά υπάρχει ο καλός, αγαθός και αισιόδοξος ήρωας έτσι αντίστοιχα υπάρχει και ο αδίστακτος, σκληρός και «κακός».
Οι τηλεθεατές όσο τους αγαπούν σαν ηθοποιούς τόσο τους μίσησαν για τον ρόλο τους που αν μη τι άλλο δεν άφηνε ούτε μια χαραμάδα καλοσύνης!
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Άννα Μάσχα, Γιάννης Στάνκογλου και Μελέτης Ηλίας ήταν στα highlighs της χρονιάς.
Όταν οι τηλεοπτικές σειρές έγιναν φροντιστήριο μέσα από 3+1 μαθήματα που δίδαξαν το Twitter
Άννα Μάσχα (Χάδω)
Η Χάδω ήταν μια πανέξυπνη και δυναμική γυναίκα που είχε μάθει να φέρνει τη ζωή στα μέτρα της και να λειτουργεί μόνο με τη λογική.
Τα τραύματα που της άφησε ο πατέρας της δεν την άφηναν να βγάλει προς τα έξω ούτε ένα ίχνος συναισθήματος.
Εξάλλου, και ο Ανέστης, ο άντρας που ερωτεύτηκε όσο τίποτα στο κόσμο την πρόδωσε και έκτοτε έγινε απλά μια ανέκφραστη γυναίκα.
Το μόνο που την «λύγιζε» και της έβγαζε την καλή πλευρά της ήταν τα παιδιά!
Σαν Χάδω άκουσε πολλές «κατάρες» αλλά σαν Άννα Μάσχα τα σχόλια ήταν το λιγότερο διθυραμβικά για το ταλέντο της και την ερμηνεία της.
Μελέτη Ηλίας (Γιωργίκης)
Αν κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί ως η αποκάλυψη της σεζόν αυτός σίγουρα είναι ο Μελέτης Ηλίας.
Μέχρι πρότινος όλοι είχαμε συνδέσει τον ηθοποιό σε κωμικούς ρόλους και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα απέδιδε τόσο ρεαλιστικά έναν κακοποιητή.
Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο αλλά σε κάθε περίπτωση οι «κακοί» ήρωες χρειάζονται ένα έξτρα ταλέντο για να αποδοθούν!
Και ο Μελέτης Ηλίας το έκανε αυτό και με το παραπάνω! Στο Χ (πρώην Twitter) τα σχόλια ήταν διττά.
Από τη μία κατακεραύνωναν τον Γιωργίκη Προβιό ενώ ταυτόχρονα εκθείαζαν τον ηθοποιό δίνοντας του τα εύσημα για το πώς κατάφερε να ενσαρκώσει αυτόν τον ρόλο.
Γιάννης Στάνκογλου (Ιπποκράτης)
Η δύναμη και η εξουσία τον έκανε αλαζονικό, συμφεροντολόγο και αδίστακτο κυρίως γιατί ήθελε να περνάνε όλα από τα χέρια του.
Το παρελθόν του αρκετά σκοτεινό έχοντας στην πλάτη του τον φόνο της γυναίκας του.
Μπορεί να της έριξε όλη την ευθύνη ότι τον παράτησε και όλα τα σχετικά αλλά η αλήθεια κρυβόταν στις τριανταφυλλιές του κήπου του.
Όταν γνωρίστηκε με την Ειρήνη (Αναστασία Παντούση) προσπάθησε να δείξει έναν συνετό άνθρωπο που νοιάζεται για τους άλλους.
Αλλά το σκοτεινό του πρόσωπο δεν άργησε να φανεί και φυσικά η κακοποίηση ήρθε και στη ζωή της Ειρήνης!
Η αυτοκτονία του ήταν λύτρωση για πολλούς που του είχαν δώσει ήδη το υποκοριστικό «κρίπουλας».
Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Στάνκογλου άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό με την ερμηνεία του κάνοντας τον ρόλο του πιστευτό!
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Κοσμάς Κοτρώτσης)
Τον Κοσμά Κοτρώτση υποδύθηκε ο ηθοποιός στις Ψυχοκόρες, με το παγωμένο βλέμμα του να αφήνει πολλά ερωτηματικά για το ποιόν του.
Φαινομενικά έμοιαζε για έναν πλούσιο άντρα, που δουλεύει συνεχώς στο εργοστάσιό του και κρατά σε μια νιρβάνα τη γυναίκα του.
Αλλά το μέλημά του ήταν να γίνει ακόμη πλουσιότερος, να έχει μεγαλύτερη εξουσία στα χέρια του αδιαφορώντας για τους «αδύναμους».
Και σαν να μην έφτανε αυτό ήταν και γυναικάς και φυσικά δεν θα άφηνε σε ησυχία την πιο όμορφη από τις ψυχοκόρες του σπιτιού.
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για άλλη μια φορά έδειξε το μεγαλείο του ταλέντου του ενσαρκώνοντας έναν άντρα της δεκαετίας του ’50 με πολιτικά συμφέροντα και όχι μόνο!
Δήμητρα Ματσούκα (Νέλλα Κοτρώτση)
Αρκετοί χαρακτήρισαν την ηρωίδα της Δήμητρας Ματσούκα ως ο καλύτερος ρόλος που έχει υποδυθεί ποτέ.
Μια γυναίκα «χαμένη» στις σκέψεις της, πονεμένη από την αδιαφορία του άντρα της που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ένα αποκούμπι.
Μπορεί το αποκούμπι της να μην ήταν πάντα ένα πρόσωπο αλλά κυρίως το όπιο από το οποίο ήταν εξαρτημένη.
Οι εναλλαγές στη διάθεσή της ήταν απίστευτες αφού σε μόλις 30 δευτερόλεπτα ο τηλεθεατής μπορούσε να την απολαύσει από την οργή, στην καλοσυνάτη κυρία του σπιτιού και στο δράμα που θεωρούσε ότι βιώνει με κλάμα που θύμιζε παλιές ταινίες του κινηματογράφου.
Η ηθοποιός χάρισε και άπλετα memes στο Twitter και φυσικά τα σχόλια και για εκείνη ήταν άκρως διθυραμβικά!
Διαβάστε επίσης
Όταν οι τηλεοπτικές σειρές έγιναν φροντιστήριο μέσα από 3+1 μαθήματα που δίδαξαν το Twitter